Haladás

2013.10.23. 19:45

Kutyaiskolában jártak a Haladás focistái

Szombathely - Andorka Péter két németjuhász céltáblája volt, de a csatár megúszta a "támadást". Három órát töltöttek a Haladás-játékosok a dozmati kutyaiskolában.

Pum András

Szerdán a Haladásban kisebbségi tulajdonos Séllei Árpád szervezésében a dozmati kutyaiskola - hivatalos nevén: Kutyás Univerzum Kutyaiskola - vendégei voltak a zöld-fehér futballisták és a szakmai stáb. Kunhegyesi Tibor - aki a legendás nyomozókutya, Kántor gazdájával, Tóth Tibor évekig közösen dolgozott - és lánya, Kunhegyesi Dorka fogadta a Szombathelyi Haladás játékosait.

- Kellemes három órát töltöttünk a dozmati kutyaiskolában - mesélte Guzmics Richárd. - Üdítőkkel, süteményekkel és a Black Cab Pub-nak köszönhetően pörkölttel vártak bennünk. Kétszemélyes csoportokban kutyákkal kapcsolatos tesztet töltöttünk ki, majd bemutató következett. Ennek fénypontja volt, amikor Andorka Peti egy olyan maskarába bújt, amellyel a kutyákat szokták tesztelni. Petire két németjuhász kutyát uszítottak, természetesen csapattársunk a védőfelszerelésnek köszönhetően horzsolás nélkül megúszta az attrakciót. Pláne úgy, hogy a kutyák gazdáik vezényszavára egyik pillanatról a másikra otthagyták Petit. Mint megtudtuk, az őrző-védő cégek és a rendőrség számára is képeznek ki kutyákat. A labda is előkerült, a kutyák számára kitalálta kör alakú akadályba célbarúgóversenyt rendeztünk. A csapatból Simon Ádám, a tulajdonosok közül az eseményt szervező Séllei Árpád is ide hozza kutyáit, és jómagam is rendszeres vendég vagyok. Hetente egyszer mindig eljövök, a kellemes környezet, az erdő közelsége és az, hogy olykor csak játszom az amerikai bulldogommal mindig kikapcsol, megnyugtat.

Guzmicstól azt is megtudtuk, hogy combizomhúzódása már a múlté, a héten már edzett, így nincs akadálya szombati szereplésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!