Haladás

2015.05.28. 13:28

Illés Béla: Küzdeni az utolsó percig

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás többségi tulajdonosa, a Halmill Kft-t képviselő Illés Béla szerint a csapat az utolsó percig küzdeni fog és mindent megtesz az NB I-ben maradásért.

Szombathelyi Médiaközpont

Sárvári születésűként több szállal kötődik Vas megyéhez és különösen Szombathelyhez Illés Béla.1986-ban a Haladás VSE-ben kezdte profi labdarúgó pályafutását, és a 2000-es évek elején itt is fejezte be. Az aktív játékos időszak után se tudott a pályától elszakadni. Névadója a szombathelyi utánpótlás akadémiának, idén tavasszal pedig többségi tulajdonosa lett a felnőtt csapatnak. Mint mondja, megfelelő szakmai háttér nélkül se hosszú távú jövőképe, se anyagi biztonsága nem lehet egy csapatnak sem. Bár nem ilyen idényt képzelt el maga sem a Halinak, mint amilyen lett, de küzdeni fognak az utolsó percig, a bajnokság ugyanis az utolsó meccs lefújásáig tart. A játékosokon látja az elszántságot és bízik benne, hogy szombaton – függetlenül az eredménytől – úgy ér véget a mérkőzés, hogy a csapat mindent megtett a jó eredmény érdekében.

– Holtversenyben a Dunaújvárossal várják az utolsó, mindent eldöntő fordulót. Nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen csapatának komoly küzdelmet kell vívnia a bennmaradásért. – mondta Illés Béla. - Tény, hogy egyikünk se ennyire kiélezett végjátszmát tervezett, mint ami lett. De a bajnokságnak nincs vége. Küzdenünk kell az utolsó meccs utolsó pillanatáig. A lefújásig ugyanis minden esélyünk meg van arra, hogy a Haladás a következő évben is a Nemzeti Bajnokság első osztályát alkotó 12 csapat egyike lehessen. A játékosokon azt látom, hogy teljes szívükkel, lelkükkel meg akarnak felelni az elvárásoknak, és számunkra a lehető legjobb eredményt elérni a Puskás Akadémia elleni szombati mérkőzésen.

– Ön is azt állítja, hogy nem ilyen véghajrát terveztek. Akkor mi az oka, hogy most az utolsó pillanatig ilyen feszült helyzetben kell játszaniuk?

– Természetesen tisztában vagyunk a szurkolói elvárásokkal, halljuk a közönség visszajelzéseit. De először játsszuk le az utolsó mérkőzésünket, mert most mindent erőnkkel erre kell koncentrálnunk, mint mondtam, a bajnokságnak még nincs vége. Majd ezután megtesszük, amit tennünk kell, értékeljük, áttekintjük az elmúlt egy év történéseit. Tudjuk, látjuk és tenni is fogjuk a dolgunkat. Az általam is vezetett Halmill Kft. márciusban lett a csapat többségi tulajdonosa. Célunk a megfelelő szakmai munka feltételeinket megteremtése, e nélkül ugyanis se hosszú távú jövője, se anyagi biztonsága nem lehet egyetlen csapatnak sem. A munkát megkezdtük, és folytatni is fogjuk.

– Ha a tabellás helyezéseket nézzük, Önök kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen ellenfelük a lista tizedikje lesz, míg a rivális Dunaújvárosnak a tabellán ötödik Pakssal kell megküzdenie az utolsó fordulóban. Mennyire látja optimistán a szombati esélyeiket?

– Amit látok, az a csapat küzdeni akarása. Bizakodóak vagyunk, szeretnénk örömet okozni a közönségnek, viszonozni azt a támogatást, hitet, amit kaptunk tőlük. Bármi is lesz a hétvégi mérkőzés eredménye, mindenképpen arra törekszünk, hogy a Hali nemcsak a klub, de a város hírnevéhez is méltó, a szurkolók által szerethető csapat legyen. A futballidény lezárása után minden eszközzel azon leszünk, hogy ez a jövőben így lehessen. Szombaton pedig mindent megteszünk a jó eredmény érdekében. Fontos, hogy a szívünk ott legyen a pályán, és sokat jelentene, ha erre az utolsó mérkőzésre minél többen eljönnének és szurkol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!