Haladás

2015.11.02. 20:47

Lendületben a Hali támadója

Utóbbi két bajnokin győztes gólt szerzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás támadója, Gaál Bálint.

Pum András

A vasiak támadója, Gaál Bálint immáron három gólnál jár a bajnokságban. A 24 éves futballista a Vasas (1-1), a Videoton (1-0) és legutóbb az MTK (1-0) ellen talált be és góljai hét pontot hoztak a konyhára. A középcsatár - vagy ahogy valaki találóan írta, Goól Bálint -  a Vidi és az MTK ellen is győztes találatot jegyzett, lendületben van, ám most három hét szünet jön a bajnokságban.

- Úgy érzem jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz perc a mienk volt, többet birtokoltuk a labdát - mondta Gaál Bálint. - Igaz, helyzetünk nem akadt. Az MTK taktikája arra alapult, hogy egyből próbálták indítani gyors embereiket - ezt azonban sikerült megakadályoznunk. Így helyzetbe ők sem kerültek. A szünetben Mészöly Géza kérte, legyünk kicsit "élesebbek" a kapu előtt, és az utolsó passzoknál jó döntést hozzunk. Őszintén szólva a második félidőben ezeket nem sikerült maradéktalanul megvalósítanunk, ám egy jó helyzetfelismerésnek köszönhetően megszereztük a győztes gólt. Azt már korábban lehetett látni, ez tipikusan egygólos meccs lesz, aki betalál, nyer. Ami a gólomat illeti, Gosztonyi szögletéből jött befelé a labda, a kapus kiütötte, próbáltam úgy helyezkedni, hogy ne legyek lesen. Amikor szállt a labda Halmosi felé, már láttam, hogy nem kezeli le, hanem egyből visszarúgja a kapu felé. Előtte beléptem a védő mögé, majd ahogy jött a labda, visszaléptem - de Thiam az elrúgás pillanatában nem jött velem, így éreztem, hogy nem vagyok lesen. Miután a kapunak kicsit háttal álltam, megpróbáltam érzésből belefejelni a labdába - sikerült. Hogy minek köszönhetően nyertünk? Noha az MTK próbált támadni, mi sokkal tudatosabban, fegyelmezetten futballoztunk, mindent elkövettünk, hogy ne kapjunk gólt, miközben tudtuk, hogy elöl lesz egy-két lehetőségünk, ezekkel jól kell sáfárkodnunk.

Gaál Bálintot mostanság nehéz megállítani

- Az utóbbi két bajnokit az Ön góljával nyerte meg a csapat. Gondolom, nem örül a háromhetes pihenőnek.

- Kettős érzésem van, örülök is, meg nem is. Abból a szempontból jó, hogy tudunk szusszanni egyet, viszont a három hét nagyon sok. De ez van, a válogatott miatt fontos a hosszú pauza, remélem jól fog elsülni és továbbjutunk a norvégok ellen. Viszont egy győzelem után könnyebb elviselni a hosszúra nyúlt szünetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!