Haladás

2016.08.28. 06:01

Liszt Ferenc-díjas művésznő a Haladás edzésén

Illusztris vendéget látott vendégül a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A híres operaénekesnő, Pitti Katalin, valamint unokája látogatott el a csapat szerda délutáni edzésére.

Pum András

A héten a délelőtti fizikai felmérések után délutánonként az Illés Akadémián edzettek az NB I harmadik helyén tanyázó Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgói. A szerdai tréningen világhírű művésznőt, az operaénekes Pitti Katalint, valamint futballrajongó unokáját köszönthették a futballisták.

S hogy került a Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő Szombathelyre? Nos, a jelenleg Ausztriában tanító Gájer Zsuzsannának magánének-tanárnője Pitti Katalin, de a művésznő más ponton is kapcsolódik a vasi megyeszékhelyhez: a Nyugat-magyarországi Egyetem zene tanszékének egyetemi docense.

Pitti Katalin (Mészöly Géza előtt), mellette Barnabás és Gájer Zsuzsanna a Haladás-játékosok gyűrűjében Fotó: Garami Zsolt

Gájer Zsuzsannától megtudtuk, Pitti Katalin unokája, a 10 éves Barnabás óriási futballrajongó, ezért - Halmosi Péter szervezésének köszönhetően - kizárólag a szerda délutáni edzés miatt Budapestről Szombathelyre utaztak. Barnabás így találkozhatott Király Gáborral, Halmosi Péterrel, Mészöly Gézával és a többi futballistával is - és nagymamájával végignézték a zöld-fehérek tréningjét. Mészöly Géza egyébként már korábban is ismerte a művésznőt, édesapjához hasonlóan ő is nagy színház- és operarajongó. Király pedig dedikálta Barnabás számára a Király 100 könyvet, a csapattól pedig egy aláírt Haladás-mezt kapott ajándékba a fiú, aki egyébként maga is focizik. Sőt, meg is mutatta, hogyan: dekázott néhányat, majd egy rövid időre be is szállt az edzésbe. A Haladás futballistái - akikkel közös kép is készült - nagyon kedvesen fogadták vendégeiket, Pitti Katalin pedig egy dedikált Othello dvd-t nyújtott át valamennyiük számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!