Megműtötték a Hali kapusát

2016. december 28., 22:10 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
Sikeres térdműtéten esett át a Haladás 32 éves kapusa, Rózsa Dániel. A futballista reméli, a nyári alapozásra egészséges lesz.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 1

Sikeres műtéten van túl a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának kétszeres válogatott kapusa, Rózsa Dániel. Mint ismert, az ősszel a sérült Király Gábor helyett kiválóan teljesítő, 32 esztendős futballista a november 26-i, Debrecen (1-0) elleni mérkőzést megelőző, utolsó edzésen a jobb térdében elülső keresztszalag- és 
porcsérülést szenvedett. A játékost karácsony előtt, december 21-én operálták meg Győrben.

- Dr. Balogh Péter műtött meg, nagyjából háromnegyed óráig tartott az altatás mellett végzett beavatkozás – tudtuk meg Rózsa Dánieltől. – A műtét során pótolták a keresztszalagot, és kitisztították a porcot is. Szerencsére egy nappal karácsony előtt hazaengedtek, így már otthon tölthettem az ünnepeket. A műtét után nagy fájdalmaim voltak, és még most is erősen sajog a térdem, de idővel ez elmúlik. Egyelőre nem terhelhetem a lábam, így a szintén műtött csapattársamhoz, Németh Márióhoz hasonlóan én is mankóval közlekedek. Január 2-án megyek vissza kontrollra, akkor szedik ki a varratokat is. Ezt követi a gyógytorna, majd a rehabilitáció többi fázisa. Egy ilyen sérülés a műtéttől számítva alapból fél év kihagyást jelent, tehát úgy kalkulálok, hogy a tavaszi szezont sajnos teljes egészében kihagyom, de a nyári felkészülést talán már a csapattal kezdhetem el.

Rózsa Dániel jóideig nem rúghat labdába

Rózsa Dániel mellett tehát az elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Németh Márióra, valamint a nyáron  külső szalagszakadás miatt kényszerpihenőn lévő Jánvári Gáborra sem számíthat a tavaszi 14 bajnokin Mészöly Géza vezetőedző.

Pum András

2016. december 28., 22:10 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...