Haladás

2016.05.21. 18:05

Új poszton futballozik a Haladás fiatalja

A Sopronban kölcsönben szereplő Haladás-fiatal, Jancsó András a Barcelonáért és Iniesta, valamint Busquets játékáért rajong.

Pum András

A szombathelyi születésű, 20 esztendős Jancsó András 2001-ben a Lurkó UFC-ben kezdett el futballozni, majd 2008-ban a Haladás VSE-be igazolt. 2009-ben került az Illés Akadémiára, és 2012 júliusában kapott profi szerződést a Haladás NB I-es labdarúgócsapatánál. A 2014/15-ös bajnokságban háromszor kezdőként, hét alkalommal csereként lépett pályára az első osztályban.

2015 nyarán több fiatallal együtt további fejlődése és a rendszeres játéklehetőség miatt az NB II-es Swietelsky-Sopronhoz került kölcsönbe. A másodosztályban szereplő együttesnél alapember, 21 bajnokin kezdőként, egyszer csereként vetették be. Jancsó korábban szerepelt az U-17-es és az U-18-as válogatottban is. Jancsó párja egyébként az FTC női csapatában futballozó Fenyvesi Evelin.

Jancsó András újra magára húzná a Haladás mezét. Fotó: Szendi Péter

- Az ősszel még eredeti posztomon, védekező középpályásként szerepeltem Sopronban, ám tavasszal egy sorral hátrébb kerültem, belső védőt játszom - tudtuk meg Jancsó Andrástól. - Supka Attila vezetőedző kényszerűségből állított erre a posztra, hiszen egyik védőnk télen eligazolt, a másik hosszú ideje sérült. Kellett egy kis idő, mire belerázódtam a szerepkörbe, de már megszoktam, úgy érzem egyre magabiztosabbá váltam. A tavaszi szezonunk remekül kezdődött, első három meccsünkön hét pontot szereztünk, majd április elején Vácott még nyertünk, azóta viszont hét meccsen képtelenek vagyunk győzni. Úgy érzem, jót tett a rendszeres játék, és habár az NB II színvonala elmarad az első osztályétól, itt is lehet fejlődni. Miután a bajnokság végeztével lejár a kölcsönadásom, a nyári felkészülést a Haladásnál kezdem el. Jó lenne megragadnom a keretben és minél többet játszanom - mindegy, milyen poszton. Mivel a Hali jövőre is betartja a fiatalokat foglalkoztató MLSZ-szabályt, erre lehet is esélyem. Aztán ha "kiröregszem" is szeretnék természetesen a Haliban játszani. Örülök a Haladás legutóbbi jó szereplésének, tetszett a csapat játékfelfogása, és bizony az 1:0-s meccseket nem olyan könnyű behúzni.

Jancsó András gyermekkora óta Barcelona-szurkoló, így a spanyol foci a kedvence.

- Stílusában a spanyol futball áll hozzám legközelebb, szeretem a rövid passzos, gyors játékot. Egyénileg pedig Iniesta és Busquets játékát kedvelem. Sikerült eljutnom Barcelonába, de mivel éppen nyár volt, meccset nem láttam, stadiontúrán vettem részt. De üresen is lenyűgöző volt a Nou Camp.

Jancsó Andrással a ma este nyolc órakor kezdődő Gyirmót-Szolnok mérkőzést vettük górcső alá.

- A gyirmótiak múlt héten nálunk szerezték meg a bajnoki címet, immáron felszabadultan futballozhatnak. A szolnokiakat viszont nyomasztja a tét, hiszen még kieshetnek. Úgy vélem, a hazaiak valamelyest komolyan veszik a meccset és begyűjtik a három pontot.

Tippem: 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!