Haladás

2015.05.20. 08:06

Tizenegy kérdés - tizenegy válasz: Mészöly Géza

Tizenegy újságíró tette fel kérdését Mészöly Gézának, a Haladás vezetőedzőjének.

haladas.hu

A Sport Plusz hetilap legutóbbi számában Mészöly Géza volt a vendég. Tizenegy újságíró kérdezett a Haladás szakvezetőjétől - az interjúk a győri meccs után, még a Nyíregyháza (3-1) elleni győzelem előtt készültek.

Benkő Gábor
a Blikk szerkesztője

- Ne haragudjon Géza, de egyszerűen nem hiszem el, miszerint fogalma sincs mennyi lesz a fizetése a Haladásnál. Ön vagy nagyon gazdag, ha nem érdekli a pénz, vagy nem ért hozzá (mint ahogy én sem) - vagy csak arról van szó: egy hangzatos nyilatkozattal akart hízelegni a vasi szurkolóknak?

- Nem haragszom, de ha ismerne, tudná, hogy mindig igazat mondok - válaszolta Mészöly Géza

Buzgó József
a Nemzeti Sport főszerkesztője

- A jelek szerint annyira hiányzott már az éles munka, hogy egy ilyen kockázatos vállalkozásba is belevágott?

- Valóban hiányzott már a napi munka, de - nem minden áron. S az is igaz, hogy nem négy meccsben gondolkodom. Az sem titok, hogy az elmúlt időszakban több megkeresésem is volt, de a szombathelyi munka kapcsán éreztem, hogy ezt el kell fogadjam

Ch. Gáll András
a Magyar Nemzet sportrovatának munkatársa

- Feltéve, hogy nyáron munkát kapott volna, a győri vereség ismeretében joggal merülhet fel a kérdés: nem bírt volna még ki két hónapot élvonalbeli edzősködés nélkül?

- Biztosan kibírtam volna, de a szombathelyiek megkeresése után nem volt kérdés, hogy elvállalom a munkát. S a Győrben látott hozzáállás és játék – a vereség ellenére – csak megerősített abban a hitemben: jól döntöttem, amikor rábólintottam a Haladás vezetőinek invitálására

Csurka Gergely
sportújságíró

- Ön szerint jobb lesz az élvonalbeli foci, ha többek között a licencbizottság hathatós közreműködésével esetleg már ősztől 12 csapatosra szűkül az NB I?

- Ha kevesebb lesz a létszám, az nyilván hatással lesz a színvonalra is. Már csak azért is, mert több csapattal kapcsolatban komoly problémákról hallani. Nem véletlen, hogy egyre többen azon a véleményen vannak: nincs szükség 16 élvonalbeli csapatra. S az sem biztos, hogy igény van ilyen sok tévés mérkőzésre, hiszen kevés a közönségszórakoztató találkozó. De nyilván azon dolgozik minden csapat, hogy emelkedjen a színvonal, és a szurkolók minél több nívós meccset láthassanak.


Deák Horváth Péter
szerkesztő-riporter

- Ön szerint mi az a plusz, amivel elődeihez képest eredményesebb tud lenni Szombathelyen, ebben a zűrzivataros időszakban?

- Nálam természetesen minden játékos tiszta lappal indult, hiszen a jelen helyzetben mindenkire szükségem van. Azért is adtam amnesztiát, mert kíváncsi voltam a játékosok arcára, tekintetére is. Többek között azt fürkésztem: kiknek a szemében látom a tüzet, kik azok, akik igazán tenni akarnak a csapatért. Az egyik legfontosabb teendő, hogy rendet kell rakni a fejekben, őszintén beszélni kell a gondokról. A győri mérkőzés szerintem igazolta, hogy jó irányba indultunk el. S természetesen az utolsó három fordulóra is megvan az elképzelésem, hogy mit szeretnék megvalósítani

Gergely Gábor
sportújságíró

- Tisztelem a bátorságát és elismerem szaktudását. Biztos, hogy jól döntött azzal, hogy hurokba dugta a fejét?

- A szombathelyi munkavállalás egy minden szempontból megfontolt döntés volt, szó sincs tehát arról, hogy hurokba dugtam volna a fejem. Többek között azért is állítom ezt ilyen határozottan, mert olyan menedzsment van a csapat mögött, amely számomra minden szempontból hiteles, így ami rajtam múlik, azt kötelességem megtenni. Hiszek abban a munkában, amit közösen elkezdtünk, és biztos vagyok benne, hogy ez meg is látszik majd a hátralévő mérkőzéseken.

Hajdú B. István
az Eurosport kommentátora

- A csapat helyzetéről beszélt vagy tervezi, hogy beszél majd a Haladás korábbi edzőivel, Artner Tamással és Szentes Lázárral?

- Mindkét kollégával nagyon jó viszonyt ápolok, mindkettővel beszélek is majd a közeljövőben. De a jelenlegi stábomban is megvannak, azok az edzők, akik a munkámhoz a maximális segítséget tudják nyújtani.

Kovács Zoltán
az Élet és Irodalom főszerkesztője

- A Haladás néhány napig egy négycsillagos szállodában lakott a Győr elleni meccsig. A tulajdonosok és a vezetők úgy döntöttek: nem sajnálják a pénzt a csapat minél jobb és nyugodtabb felkészülésére. Nem a zsebekben akarok kotorászni, de mi a véleménye: csak négycsillagos színvonal alkalmas az összetartásra?

- A vezetőségnek megvannak a kapcsolatai ezen a téren is. Másrészt: nem a csillagok száma határozza meg a gólokat. Mehettünk volna három- vagy ötcsillagos szállodákba is, de ennél sokkal fontosabb volt, hogy a lehető leghasznosabban töltsük el az időt. Ami egyébként - a vereség ellenére is - hasznos volt

Lakat T. Károly
a Sport Plusz főmunkatársa
- Egykori, válogatottbeli csapattársainak - gondolok itt Illés Bélára és Halmai Gáborra - segíteni ment négy mérkőzés erejéig Szombathelyre, vagy akár hosszútávon is el tudja képzelni magát, mint a Haladás edzőjét? Az első esetben megsüvegelendő bajtársias vállalkozásról beszélhetünk, a második viszont hordoz magában kockázatokat, hiszen aki már a szövetségi kapitányi tisztségéhez is olyan közel került, mint ön, az vajon megtudja-e valósítani önmagát egy olyan csaptatnál, amely vélhetően 2015 őszén sem lesz nagyságrendekkel jobb, mint amilyen most. Nem beszélve arról, ha netán a csapat kiesik az NB I-ből...Kérdésem: biztos, hogy taktikus döntést hozott?

- Határozottan állíthatom: mindent alaposan megfontoltam, mielőtt igent mondtam volna a szombathelyi ajánlatra. Nem titok: komoly csapatot szeretnék építeni, és ehhez minden támogatást meg is kapok a vezetőktől. De persze, a jövőt – minden szempontból - alapjaiban határozza meg, miként sikerül a bajnokság utolsó három mérkőzése

Riskó Géza

televíziós sportújságíró

- Sajnos a premier nem sikerült, úgy tűnik, három nap alatt nem lehet csapatot építeni. Hogy érzi magát? Összeroppant?

- Kikaptunk ugyan, de mindenki láthatta: ebben a társaságban sokkal több van, mint amit eddig produkált. Egy vereségtől nem roppanunk össze - megyünk tovább!

Szöllősi György

a FourFourTwo magazin főszerkesztője

- Megbízható információk szerint ön lett volna a szövetségi kapitányi poszt első számú várományosa, ha sikeresebben szerepelt volna csapatával a hazai rendezésű, U19-es Európa-bajnokságon. Nem érzi úgy, hogy élete lehetőségét szalasztotta el?

- Nem a pletykákra alapozom az életem. Az U19-es Eb-n – küszködve ugyan - de elértük a célunkat, a válogatott kijutott a világbajnokságra. De sem jobb, sem rosszabb edző nem lennék, ha mondjuk, bronzérmet szereztünk volna. A korosztályos válogatottak mellett végzett tevékenységem során természetesen olyan szakmai és egyéb tapasztalatokkal is gazdagodtam, amelyeket a jövőbeni munkám során is kamatoztatni szeretnék.

Zombori Sándor

a Sport TV szakkommentátora

- Miként fogadja, hogy a Vasas (szintén három fordulóval a zárás előtt) két pont előnnyel vezeti az NB II mezőnyét?

- Természetesen nagyon örülök, és szívből kívánom, hogy váljon is valóra az NB I-es tagság!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!