Haladás

2016.06.16. 15:36

Gyenge pont nélküli magyar válogatott

A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Mészöly Géza szerint a harmadik fordulóra d ki a csapatok gólzsákja.

Pum András

Mészöly Géza játékosként megfordult Franciaországban, a Le Havre és a Lille csapatában futballozott. Nem meglepő, hogy a magyar válogatott mellett a gallokért is szorít.

– Óriási siker volt a győzelem a magyar csapattól, erőn felül teljesített az együttes – mondta Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője. – Nem volt gyenge teljesítmény, ott folytatták a játékosok, ahol a norvégok ellen abbahagyták. Remekül nyúlt a szakmai stáb a meccsbe, gondolok itt arra, hogy Szalait szinte mindenki lecserélte volna már a szünetben, Bernd Storck azonban bízott benne. Másrészt nem mindenki Stiebert hozta volna be a hajrában. Ebből is látszik, vannak edzői megérzések, húzások amelyek eldönthetnek egy-egy meccset. Jómagam is voltam részese ilyennek, amikor jól sült el egy-egy ilyen döntésem. Nem mehetünk el szó nélkül Király Gábor teljesítménye mellett sem, kapusunk óriási nyugalmat áraszt társai felé. S ő mindig azt hangoztatja, hogy élvezzék a játékosok a focit. Gábor tudatosan, már az első téli edzésünkön az Európa-bajnokságra készült. Magabiztos lábbal is, úgy látom a Haladásban tavasszal az utolsó hat-hét mérkőzésen nyújtott formáját átmentette Franciaországra is. Ami a többi csapatot illeti, a franciákkal szemben elfogult vagyok, de reálisan nézve is tetszik a játékuk. A lengyel csapat játéka is szimpatikus. elöl Lewandowski mellett, az Ajax-csatár, Milik futballja is nagyon tetszik. Érdekes, habár a németek 2-0-ra megverték az ukránokat, a fineszes dolgokat, a kötényeket utóbbiak csempészték a játékba.  A románoktól viszont többet vártam, a Svájc ellen a végére kipukkadtak. A csapatok a védekezést fontosságát tartják szem előtt, úgy vélem a második fordulóban még nem, de a harmadikban már lesznek gólzáporos meccsek. Akkor már néhány gárdának muszáj lesz kockáztatnia.

Mészöly Géza szerint az osztrákok ellen nem volt gyenge pontja a magyar válogatottnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!