Haladás

2015.05.17. 18:44

Mészöly Géza: Köszönöm a drukkerek támogatását

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza boldogan elevenítette fel a Nyíregyháza (3-1) elleni diadalt.

Pum András

Péntek este életében először irányította a Haladást a Rohonci úton Mészöly Géza. Szombathelyi debütálása remekül sikerült, mert bár az első félidőben még a Nyíregyháza vezetett 1-0-ra, a második játékrészben a drukkerek támogatása mellett óriási lendülettel futballozó szombathelyi csapat három gólt szerezve bezsebelte a három pontot. Ne feledjük: a győri és a péntek esti bajnokin összesen öt gólt (Radó: 3, Halmosi-Martinez: 1-1) szerzett a gárda, amit a hátralévő két bajnokira meglehetősen biztató. Úgy meg pláne, ha a négy kapott gólt csökkenti a csapat.

- Hihetetlen, felejthetetlen este volt a pénteki - mondta Mészöly Géza. - A győzelem mellett nagyon jó érzés volt, hogy a játékosok különösen odafigyeltek rá, amit a szakmai stáb mondott nekik, kért tőlük. A szünetben még közelebb kerültünk egymáshoz a futballistákkal, amit mondtam, arra bólogattak, bíztak bennem, elhitték, amit kérek tőlük. Az is nagy dolog volt, hogy hosszú hónapok után újra egymásra találtak a szurkolókkal. Ezúton is nagyon köszönöm a Hali-drukkerek támogatását, azokét, akik kint voltak a stadionban, és azokét is, akik a tévé előtt szorítottak a csapatnak. Akkor sem fütyültek a nézők, amikor még nem sikerült gólt szereznünk.

- Egyénileg kiemelne valakit a csapatból?

- A sajtótájékoztatón Rocchi nevét említettem meg, az ő beállása nagyon hasznosnak bizonyult. De valójában senkit sem szeretnék külön kiemelni, mindenki parádésan futballozott. A védőket például nagyon meg tudom dicsérni, Angyalt különösen, vagy akár Gaált. De a középpályán Iszlai is óriásit futballozott. Nagyon jó volt látni, hogyha azt kértem valakitől, jobbra menjen, arra ment, ha balra, akkor pedig balra. A siker közös, a cserejátékosok is részesei, a góloknál mint a méhkas, úgy örült együtt a csapat. Nem 11 emberből, hanem a komplett keretből áll a Haladás. De ezt vártam és ezt követeltem a fiúktól, vagyis hogy mindenki maximálisan tegye oda magát.

Amit Mészöly Géza kért, azt megvalósították a játékosok. Fotó: Unger Tamás

- A győri és a Nyíregyháza elleni meccs első félideje gyengébbre sikerült, mint  a második. Ennek mi lehet az oka?

- Én nem teljesen így látom. Noha a Nyíregyháza ellen az első húsz percben akadt egy-két technikai hiba, játékunk sokkal kreatívabb volt, mint a vendégeké, szerintem a  labdabirtoklásban is jobbak voltunk. Ezért nem kellett olyan nagy fordulat a második félidőben, hogy megnyerjük a meccset. A játékunk működött, csak fel kellett javulnunk. Szombaton kint jártam az Újpest-MTK meccsen, sok szakemberrel beszéltem, akik nem győztek álmélkodni, hogy az első félidőben is micsoda akciókat vezettünk a nagy, robosztus nyírségi védők mellett. Persze nagy szerencsénk is volt, hogy az első gólra nem lőtték rá a másodikat a vendégek, akkor nagy bajba kerültünk volna. De Győrben is hasonló volt a helyzet, emlékezzünk, a meccs elején 0-0-nál mekkora ziccerünk maradt ki - azaz akkor sem éreztem annyira rossznak az első 45 percet. De a lényeg, hogy fontos meccsen legyőztük a Nyíregyházát, ráadásul a közönség is mellénk állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!