Haladás

2014.04.24. 06:41

Mindenki a stadionba, csak a Hali!

Egy magyarlaki Haladás-szurkoló - még a kaposvári mérkőzés előtt - felhívást intézett drukkertársaihoz. Most az ő írását közöljük.

haladas.hu

Csak a Hali!
Felhívás a megye fociszerető lakosaihoz: férfiak, hölgyek, fiúk, lányok!

Jó lenne meghálálni fiainknak az eddigi teljesítményt azzal, hogy a Mezőkövesd elleni hazai mérkőzésre mi szurkolók megtöltjük a Rohonci úti stadiont.

Nemrégiben egy kutatás eredményeképpen megszülető kimutatás szerint szeretett csapatunk Európa összes bajnokságát tekintve egy fontos mutatóban végzett az élen. A saját nevelésű játékosokat foglalkoztató futballklubok rangsorában magasan ver Szombathely olyan, futball utánpótlásukra, akadémiájukra büszke világhírű klubokat is, mint a Barcelona, vagy a csak baszk játékosokat foglalkoztató Athletic Bilbao. Ezek a klubok is szép eredményt tudnak e területen felmutatni, de a mi Haladásunktól jelentősen le vannak e téren maradva.

Fiaink az őszi szép szereplés után a tavaszi szezonban még inkább dicséretre méltó teljesítménnyel, eredményességgel rukkoltak elő, sorban aratják hazai és idegeneli győzelmeiket, mindannyiunk legnagyobb örömére. 
A fenti két tényt figyelembe véve régen volt ennyire szerethető csapatunk, ráadásul úgy szerethető, hogy még eredményességgel is párosul.

Hiszen volt szerethető csapat Szombathelyen mindig is, hogy csak néhány nevet említsek, Halmosi Zoli és Kereki Zoli fémjelezte régebbi korosztály; aztán nem olyan rég az ország legerősebbnek mondott középpályás sorával megáldott csapat: Nagy Józsi, Illés Béla, Bognár Zoli, Marton Robi. Sztárok voltak ők, nem csak Vas megyében, mégis velük is ki tudtunk esni az NB 1-ből. Szemben a mostaniakkal, akiknél a sorozatban megszerzett 8. helyek után az idei évben ez a helyezés már rossz eredménynek számítana.
Nézőszámunk a hazai meccseken ennek ellenére lehangoló. 3000 fölé alig emelkedik ez a mutatónk, lehet jó idő, lehet jó ellenfél, akkor sem. Ennél többet érdemel csapatunk, ez a mostani csapat mindenképpen.

Változtassunk ezen, fogjunk össze a csapatunkért, töltsük meg a stadiont a Mezőkövesd ellen április 26-án délután 4 órakor!

Hajrá Hali! Ti vagytok nekünk a legjobbak!

Frigy József, Magyarlak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!