Haladás

2014.11.07. 13:10

Minimális elvárás a gól

Vasárnap 16.30-as kezdéssel (TV: Duna) a sereghajtó Haladás a második helyen álló MTK Budapestet fogadja az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Pum András

Remekel az MTK, 13 bajnokijából tízet megnyert, és csak háromszor kapott ki. A sikeres szereplés értékét növeli, hogy a Hidegkuti-stadion átépítése miatt hazai meccseiket Kispesten játsszák. Erős a kék-fehérek kerete, elég csak Vukmir, Vass Ádám, Kanta, Pölöskei, Torghelle vagy a friss válogatott kerettag, Poór nevét említeni. A kispadon pedig az NB I. doyenje, Garami József évek óta remek kézzel építi, alakítja csapatát.

A Haladáson egyelőre nem segített a edzőváltás, Szentes Lázárral mindkét meccsüket elveszítették a vasiak.

– Noha az eredmények nem azt jelzik, a statisztikai mutatók, elemzések alapján fejlődött a csapat – mondta Szentes Lázár. – Nyíregyházán a játékban már előreléptünk, a helyzeteink is megvoltak. Ami az MTK-t illeti, stílusosan futballozó, évek, sőt, évtizedek óta hasonló felfogásban játszó együttessel találkozunk. A honi mezőny egyik legjobban passzoló csapata, amelynek különösen a középpályája és a támadósora erős. Nagy szívfájdalmam, hogy legutóbbi két meccsünkön nem szereztünk gólt, minimális célkitűzés, hogy végre betaláljunk. Ha egyet rúgunk, és azzal nyerünk, már elégedett leszek. Katona Máté, Medgyes Zoltán sérült, Nagy Olivér sérülése után a héten kezdte el az edzéseket.

Radónak tavasszal nem volt könnyű dolga az MTK védői mellett. Fotó: Szendi Péter

Várható összeállítás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Dvorschák, Farkas – Kopúnek, Iszlai – Gaál, Radó, Halmosi – Rocchi.

Cserék: Mursits, Jagodics, Devecseri, Szakály, Gyurján B., Németh M., Városi, Zamostny.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, partjelzői Berettyán Péter és Horváth Róbert. Érdekesség, hogy a legutóbbi Rohonci úti Hali-MTK (0-0) meccset szintén Andó-Szabó dirigálta.

Jegyvásárlási lehetőségekről korábban ITT ÍRTUNK.

Tavaly augusztusban 1-0-ra nyertünk a Hungária körúton

 

Idén márciusban 0-0-ra végeztünk a Rohonci úton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!