Haladás

2014.09.27. 13:35

Gólpasszokat, gólokat vár magától

A 25 éves Nagy Olivér aktuális formáján sok múlik, a Paksról szerződtetett középpályás szerint egy, de akár három pont is bent van a vasárnap esti Üllői úti meccsben.

Pum András

Mind a nyolc bajnokin kezdő volt a Paksról szerződtetett Nagy Olivér, aki - nyugodtan mondhatjuk - általános vélekedés szerint a legjobb nyári igazolásunk volt. A 25 éves irányító középpályás egy gólt jegyez a három Hali-találatból, tőle várhatjuk, hogy úgymond fazont ad a zöld-fehérek játékának.

- Úgy vélem, az újpesti vereségük után nekünk esnek a hazaiak, de nekünk állnunk kell a sarat, legalább egy pontot muszáj elhoznunk - mondta Nagy Olivér. - De ha bent van a meccsben, rá kell mennünk a háromra is. Tudjuk, hogy Gera Zoltán vagy Böde Dániel remek futballista, és miután magas játékosaik vannak, a pontrúgásaikra nagyon oda kell figyelnünk. És Dibusz Dénes személyében van egy nagyon jó kapusuk, akit mér régóta ismerek. A héten is beszéltünk telefonon, tudattam bele, hogy megpróbálunk nyerni az Üllői úton. Kevés gyenge pontjuk van, de azért találtunk néhányat - ezeket azonban nem szeretném elárulni. Biztos vagyok, az új stadion velem együtt csapattársaimat is feldobja, hiszen még egyikünk sem játszott a Groupama Arénában. Debrecenben már futballoztunk egy hasonlóan szép létesítményben, igaz kevés néző előtt. Ott például nem játszottunk rosszul, de ez góllal és eredménnyel sem párosult, egy hasonló teljesítménnyel, és hatékonyabb támadójátékkal eredményesek lehetünk vasárnap. Eddig is megvoltak a helyzeteink a meccseken, de nem vagyunk túl szerencsések. Szóval a kapu előtt jobban kell koncentrálnunk.

- Halmosi Péter és Radó András nélkül nem lesz egyszerű dolgunk.

- Valóban, Cucu nagyon hiányzik majd, miként Radó András is, ő sajnos már a második forduló óta nem szerepelhet, reméljük lassan visszatér a csapatba. De megemlíteném Kamil Kopúneket is, aki szintén nagyon jó játékos, remélem sikerül őket pótolnunk. Tommaso Rocchi például egyre jobb formába lendül, ezt a Videoton ellen is láthattuk. Remélem, vasárnap megszerzi első magyarországi gólját.

Nagy Olivér jó irányító játékára nagy szüksége van a Haladásnak. Fotó: Unger Tamás

- És ön? Kecskeméten már betalált, azóta viszont nem sikerült. Pedig gólpasszokat, gólokat is remélnek a szurkolók, hiszen meghatározó futballistaként tekintenek Nagy Olivérre.

- Örülök, ha a drukkerek bíznak bennem, igyekszem meghálálni. Az első két forduló kivételével valamennyi bajnokit végigjátszottam, a mezőnyben nyújtott produkciómmal nagyjából elégedett vagyok, ugyanakkor eredményesség tekintetében már kevésbé. Gólpasszokban állhatnék jobban és az egy gólomat is keveslem. Jó lenne gólt szerezni a Fradi ellen, és ha Rocchi is betalál, nagy bajunk már nem lehet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!