Haladás

2014.08.13. 17:46

Nehezen indult, sima lett

Bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé a Szombathelyi Haladás, miután 4-1-re győzött az NB III-as Dorog vendégeként.

haladas.hu

Dorog-Szombathelyi Haladás 1-4 (1-1). Dorog, 200 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a 64 közé jutásért, vezette: Radványi.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Devecseri (Dvorschák, 70.), Jagodics M., Farkas (Katona, 36.) – Szakály, VARGA G. – NÉMETH M. - Városi (MEDGYES, 46.), GAÁL, Zamostny. Edző: Artner Tamás.

Húsz percig mezőnyjáték folyt, a csapatok becsülettel gyűrték egymást. A párás meleg mindkét együttes játékára rányomta bélyegét A 19. percben Városi jobb oldali beadása a felső kapufáról pattant ki. A 35. percben Gaál ütközött a hazaiak egyik játékosával a tizenhatoson belül. A büntetőt Fürjes a bal sarokba lőtte (1-0). A 34. percben a sérült Farkas helyett Katona állt be. Tíz perc múlva Zamostnyt hátulról akasztották a büntetőterületen belül, a tizenegyest a sértett a bal sarokba helyezte (1-1).

Szünet után a 49. percben Gaál révén óriási helyzetet puskáztak el a vasiak Az 54. percben Devecseri ugratta ki a jobb oldalon Gaált, aki 12 méterről a jobb sarokba helyezett (1-2). A 60. Zamostny hibázott ziccert a 63. percben Medgyes lőtt kapufát. A 67. percben Medgyes passzolt a jobb oldalon Németh Márióhoz, aki 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-3). A 78. percben Medgyes balról beadott labdáját Gaál négy méterről a jobb sarokba pörgette (1-4).

Nyögvenyelős első félidő után a másodikban az egyre frissebben futballozó vasiak akár nagyobb arányban is győzhettek volna.

Artner Tamás: – Egy szervezett csapat ellen a második félidő alapján megérdemelten nyertünk. Kijött a két csapat közötti kétosztálybeli különbség.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!