Haladás

2013.10.07. 13:33

Nem akadt gyenge pontja a Haladásnak

Szombathely - A Szombathelyi Haladás mestere, Artner Tamás szerint a játék összképe alapján nagyobb különbséggel is megverhette volna csapata a kaposváriakat.

Pum András

Az előkelő hatodik helyről várja a két hét múlva sorra kerülő mezőkövesdi bajnokiját a Szombathelyi Haladás. A mieink csupán négy ponttal vannak lemaradva a 20 egységet gyűjtött, harmadik Debrecen mögött. A zöld-fehérek vezetőedzője, Artner Tamás ugyanakkor amondó: ne szálljunk el, felesleges az előttünk tanyázókat figyelni, hiszen változatlanul erőn felül teljesít a csapat. A szombati, Kaposvár elleni 4-1-s diadal után a hollandok és az andorraiak elleni világbajnoki-selejtezők miatti két hetes szünetben a vasiak jövő kedden és azt követő kedden az Ajkával vívnak Ligakupa-meccset.

- Jól kezdtük, majd jól is folytattuk a meccset, ám 1-0 után a lehetőségeinkből nem tudtunk ziccereket kialakítani - tekintett vissza a szombati, Kaposvár elleni bajnokira Artner Tamás. - Noha mi irányítottuk a játékot, egy pontrúgás után kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami egyáltalán nem volt bent a meccsben. Sőt, az egész mérkőzésben nem volt bent, hogy a vendégek gólt lőnek. A szünetben azt kértük a fiúktól, hogy ugyanúgy irányítsuk a játékot, mint az első félidőben, továbbra is mi domináljunk. Viszont azt is elmondtuk, hogy a támadózónában muszáj pontosabban játszanunk. Egy szerencsés góllal ugyan, de hamar vezetést szereztünk, ettől kezdve felszabadultan játszottak a fiúk, sorra dolgozták ki a helyzeteket.Az utolsó tíz percben feltettük a koronát teljesítményünkre, eldöntöttük a meccset. Ha az egész találkozót nézem, még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

- Radó András már nyolc gólnál jár. Ezek szerint megtaláltuk az ideális centert?

- Nem. Eddig is tisztában voltunk Andris képességeivel, tudtuk, hogy van egy csatárunk, de nincs mellette egy hasonló kaliberű. Olyan játékost szerettünk volna szerződtetni, aki leveszi róla a terhet, tehát mellé kerestünk egy támadót. Ha belegondolok, hol lehetnénk, ha sikerül igazolnunk egy minőségi támadót... Ugrai Rolandot próbálgattuk a Kaposvár ellen, és bár akadtak jó dolgai, nem tudott felnőni Radó mellé. Ami a játékosokat illeti: nem volt gyenge pont a csapatban. Rózsa ugyan hasfalizom-húzódással bajlódott, de vállalta a játékot. A hátvédek tudták, hogy nem teljesen egészséges a kapus, ezért a szokottnál erőteljesebben óvták a kaput a góltól. Daninak nem is volt igazi védeni valója... Komolyra fordítva a szót: egy figyelmetlenségtől eltekintve hátul rendben voltunk. A kaposvári gólnál ki lettek osztva az emberek, Lucasnak is megvolt. A középpályán Simon Ádám és Fehér Zoltán játéka meghatározó volt. Halmosi Péter gólt rúgott, gólpasszt adott, Radó végig életveszélyes volt. Nagy Gábor hozta a játékát, rengeteget dolgozott. Mondom, nem volt gyenge pont.

- A hatodik helyen várjuk a két hét múlva folytatódó bajnokságot. Korábban azt mondta, erőn felül teljesít a csapat, így nincs értelme a tabellán felfelé tekintgetni. Tartja amit mondott?

- Tartom. Változatlanul erőn felül teljesítenek a srácok. Irigylem a diósgyőrieket, akik menet közben is minőségi játékosokkal erősítettek, nem véletlenül szerepelnek úgy, ahogy. Ha nekünk is sikerült volna két minőségi játékost hozni, bátran nézegethetnénk előre, vérmesebb reményeink is lehetnének. Ugyanakkor nem győzöm dicsérni a fiúkat, valamennyi meccsen alázatosan futballoznak. Szeretném kiemelni, hogy maximálisan odateszik magukat az edzéseken, valamint a meccseken, nagyon jó mentalitással futballoznak. Az összes hazai meccsen kiszolgálták a közönséget. Azt is óriási dolognak tartom, hogy tíz forduló lement, és nincs sérültünk - ez a szakmai stábot dicséri. Két éve amikor idekerültem, leforgathatták volna Szombathelyen a kórház a város szélén című egykori csehszlovák film magyar változatát. Annyi sérültünk volt, kinek itt fájt, másnak ott fájt. Most elkerülnek bennünk a sérülések, ami nyilván kihat az eredményességre, arra, hogy jól teljesítünk. Igyekszünk jó állapotba hozni a játékosokat.

- Mivel telik a két hetes bajnoki szünet? A sok-sok válogatott hiánya kissé megnehezítheti a közös munkát. Amellett persze, hogy büszkék lehetünk, a Haladás ennyi válogatottat a különböző csapatokba.

Valóban, nem semmi, hogy ennyi válogatottunk van, erre méltán lehetünk büszkék. Guzmics és Devecseri a felnőtt, Dombó, Szakály, Radó, Ugrai az U21-es együttesel, míg Németh Márió és Medgyes az U19-es válogatottal készül. Ez nyolc játékost jelent, ami a munka miatt nehézséget okoz, de ahogy említettem is, ez egyúttal dicsőség is a klub számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!