Haladás

2015.08.31. 10:01

Nem tör meg a Haladás lendülete

A labdarúgó NB I. második helyén álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza szerint rengeteg dologban fejlődött a csapat.

Pum András

A válogatott pénteki Románia elleni és hétfői észak-írországi Eb-selejtezője miatt kéthetes pihenő következik a labdarúgó NB I-ben. A tabella második helyén álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás remek pozícióból várja a folytatást, hét meccséből négyet megnyert, kétszer döntetlenre játszott és csupán a bajnokságot pontveszteség nélkül vezető FTC-től kapott ki. Mészöly Géza, a zöld-fehérek szakvezetője nem tart attól, hogy a kéthetes szünet megtöri a csapat lendületét.

– Nagyon hosszú és fárasztó volt a hazaút Békéscsabáról, ezért és mert a játékosok megérdemeltek egy kis pihenőt, szerdáig szabadságot kaptak – mondta Mészöly Géza. – Ez nem azt jelenti, hogy teljesen leállnak,  egyéni edzésprogramot kaptak,  amit  polár óra segítségével leellenőrzünk. Csütörtökön a Sopronnal edzőmeccset játszunk, pénteken csapatépítő foglalkozáson veszünk részt, jövő hétfőtől pedig megkezdjük a felkészülést a felcsúti bajnokira. Tehát nem unatkozunk, nem nem vet vissza a szünet, ebben biztos vagyok. Ami a békéscsabai meccset illeti, a nagy meleg rányomta bélyegét a találkozóra – már az öltözőnkben is hőség fogadott bennünk –  az ivószünet viszont  jót tett, és talán sikerült egy-két hasznos tanácsot adnunk labdarúgóink számára, feljebb toltuk a játékunkat, elkezdtünk szépen passzolni. Németh Márió góljával vezetést szereztünk, sőt, ha Thomas Wils kapufája bemegy, a félidőre lerendezhettük volna a meccset. A gól utáni periódust utaltuk, a szünetben azt kértem, hogy figyeljünk a második félidő első negyedórájára, mert a Békéscsaba többször betalált már ebben az időszakban. A fiúk ha kellett, kisegítették egymást, Stef Wils például mindenhol ott volt, rendre elfejelte, elpöckölte a labdákat. A végén kicsit magunkra húztuk ellenfelünket, de nem forgott veszélyben a győzelmünk. Tanulság viszont, hogy a játékosok  fejében mindig ott kell lennie:  egy gól kevés lehet, muszáj rúgni rá még legalább egyet.

Mészöly Géza Békéscsabán is győzelemre vezette csapatát

- Attól nem tartok, hogy a kezdőből, a keretből kiszoruló játékosok nem lesznek elég motiváltak - folytatta Mészöly. - Király Gáborral beszélgettünk, hogy Angliában általában 25 játékos alkotja a kereteket, mégis mindenki ugyanúgy hajt az edzéseken. Szerencsére nálunk is hasonló a helyzet, valamennyi futballistám rendesen dolgozik.  Így például az eddig kevés lehetőséget kapott Ante Batarelo és Gaál Bálint is megfeszül a tréningeken. Németh Márió például a bajnokság elején nem kezdett, most  két győztes gólt is szerzett. Sokmindenben fejlődött a csapat,  a játékosok kisegítik egymást a meccseken, Németh lövőkedve a bizonyíték, hogy önbizalmuk is rendben van. Emellett jól hozzuk ki a labdát, azon viszont tovább dolgozunk, hogy az ellenfél kapuja előtt még több helyzetet alakítsunk ki. Úgyhogy lesz dolgunk a jövő szombati bajnokiig.

Kövess bennünk a facebookon is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!