Haladás

2014.08.11. 19:12

Nem volt ez bunkerfutball

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője diósgyőri edzőkollégájával ellentétben úgy látta, a vasiaknak is volt lehetőségük gólszerzésre, nem csak védekezett a zöld-fehér gárda.

Pum András

Harmadik bajnokiján második vereségét szenvedte el vasárnap a Haladás, a mieink sokat tettek a Diósgyőr 3-0-s győzelméért...Előbb Jagodics Márk, majd Fehér Zoltán ajándékozott egy-egy öngólt a hazaiaknak, akik a két találat között a szombathelyi nevelésű Németh Milán révén még betaláltak. Mondhatni, csak szombathelyi futballisták lőtték a gólokat...

A vereség ellenére Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője nem marasztalta el a játékosokat.

- Amit elterveztünk, az maximálisan ült Diósgyőrben - mondta Artner Tamás. - Tudtuk, hogy Grumics és Takács személyében két belső támadóval állnak fel, és tisztában voltunk azzal is, hogy a bal szélen megnyitják a területet Husic részére. Nagyon szervezetten játszottunk, nem tudott nyomást gyakorolni rénk a Diósgyőr, ugyan sokat birtokolták a labdát, de a két legnagyobb helyzetet mi hagytuk ki. Az egyiknél Nagy Olivér a kapufát találta el, a másiknál a gólvonalról mentett az egyik védő. Akkor kaptuk a gólt, amikor ez nem volt bent a meccsben. Husicot és Gosztonyit nehezen tudtuk tartani a bal oldalon, ezért cseréltem be Jancsó Andrást a szünetben, akivel meg szerettem volna erősíteni a középpályát, hogy ezáltal elöl Halmosival és Nagy Olivérrel gyorsabbá tegyük az előrejátékot. Bent volt a gólveszély a játékunkban. Ám elkövettünk egy buta hibát, eladtunk egy labdát, és talán a meccs folyamán ekkor volt először rendezetlen a védelmünk. Szerencsés gólt szereztek a hazaiak. Ezután muszáj volt kockáztatni, becseréltem két támadót, ezáltal viszont felborult az egyensúly, a pálya közepén lyukasak voltunk, lekontráztak és máris 2-0 volt oda. Aztán rúgtunk még egy öngólt, így az eredményt tekintve sima meccs volt.

Artner Tamás vigasztalja(?) Tomiszlav Szivics. Fotó: dvtk.eu

- Tomiszlav Szivics azt nyilatkozta, régen látott ilyen bunkerfutballt játszó csapatot, mint a Haladás.

- Nem volt ez bunkerfutball, meg kell nézni hányszor kerültünk mögéjük, hány beadásunk volt, miközben hátul jól lezártuk a széleket. A csapat hozzáállása és taktikai fegyelme megfelelő volt, és megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Reméljük, legközelebb bemennek a helyzetek.

- Szükség van-e további erősítésre?

- Hátul és elöl megvagyunk. Elöl Nagy Olivérben, Halmosi Péterben és Radó Andrásban egyaránt bent van a gól. A középpályán a tengelyből viszont nagyon hiányzik egy játékos.

Artner Tamástól megkérdeztük, mi volt az oka, hogy Iszlai Bence még keretbe sem került. A tréner elmondta, hogy Iszlai a múlt héten sérülése miatt nem nagyon tudott edzeni, ezért nem számolt vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!