Haladás

2015.01.15. 09:21

Névadó szponzor a Haladásnál

Tavasszal Szombathelyi Swietelsky-Haladás néven szerepel a zöld-fehérek NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Az eseményen részt vett dr. Puskás Tivadar, a klubban többségi tulajdonos Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor alpolgármester, Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika KFT ügyvezető igazgatója, Illés Béla, a Haladás sportigazgatója, kisebbségi tulajdonosa, Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója, Horváth Balázs és Séllei Árpád kistulajdonosok.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a csapat tavasszal Szombathelyi Swietelsky-Haladás néven szerepel a bajnokságban.

- Mindannyiunk szívügye a futball, de ahogy Puskás Öcsi fogalmazott: kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci - mondta dr. Puskás Tivadar. - A Haladás az NB I-ben az egyik legkisebb költségvetéssel bíró klub, a tulajdonosok feladata, hogy a büdzsét növeljék. Ahhoz, hogy megfelelő szakmai munkát és eredményeket várjunk, a körülményeknek is megfelelőknek kell lenniük. Ezen út egyik fontos állomásához értünk.

- A futballban nagyon nehéz szponzorokat találni, hosszú ideje próbálunk cégeket a csapat mellé állítani, hogy valamilyen formában segítsenek - jelezte Illés Béla. -  A Haladás nem tartozik a nagy költségvetésű klubok közé, ennek ellenére a csapat évről-évre túlteljesíti azt, amit az anyagi lehetőségei mutatnak. Az elmúlt fél év nem volt sikeres, ezért mindenképpen erősítésre szorult a keret. Több hónapos tárgyalássorozaton vagyunk túl és Homlok Zsolt személyében olyan cégvezetőt találtunk, aki perspektívát lát a támogatásban. Így tudunk játékosokat igazolni, bízom bent, hogy a Haladás NB I-es marad és, hogy a Swietelskyvel hosszútávú együttműködés alakul ki.

- A Swietelsky cégcsoport magyarországi jelenléte hosszú időre nyúlik vissza - jelezte Homlok Zsolt. - A Haladás VSE különböző szakosztályait - így például a futsalosokat - szintén régóta támogatja a cég. Közel egy éves előkészítést követően úgy láttuk, hogy érdemes támogatnunk a profi futballt is. Ahhoz ugyanis, hogy minél több gyermek megszeresse a focit, sportoljon, egészséges emberré váljon, szükségük van példaképekre. Egy fiatal számára pedig elsősorban a város felnőtt csapata a perspektíva. Egyelőre a tavaszi szezonra szól a megállapodásunk, de nincs kizárva, hogy meghosszabbítjuk a kontraktust.

- A támogatás összege nem publikus, de  jelentős összegről van szó. Ahhoz, hogy erősíthessünk, nagy szükségünk volt erre a pénzre - mondta Tóth Miklós.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!