Haladás

2015.01.22. 16:43

Orosz csapatot vert a Haladás

Első törökországi felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata 2-0-ra győzött az orosz Tyerek Groznij ellen.

Unger Tamás

Szombathelyi Haladás - Tyerek Groznij 2-0 (0-0). - Belek, felkészülési-mérkőzés.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Fehér, Alcibiade, Devecseri - Jagodics M., Iszlai - Gaál, Martínez, Halmosi - Radó. Edző: Szentes Lázár.

Az orosz elsőosztály kilencedik helyén álló, legerősebb összeállításával felálló Groznij ellen a 10. percben Halmosi bal oldali beadásából Martínez a kapufát találta telibe. Majd még ebben a félidőben Radó lőhetett volna gólt. A vasiak a kemény meccsen harapósan, lendületesen futballoztak, nem volt gyenge pontjuk. Rózsa többször is jól avatkozott játékba.

Szünet után az oroszok teljes sort cseréltek, ám ezzel együtt is erős csapatuk maradt a pályán. Az 58. percben Halmositól indult a támadás, a labda Radóhoz került, a csatár a bal oldalon két védőt is kicselezett, majd 14 méterről mesteri mozdulattal a léc alá nyesett (1-0). Hat perc múlva Gaál a tizenhatos vonaláról szép mozdulattal kilőtte a jobb sarkot (2-0). Az oroszok próbálkoztak, ám a vasi védelem stabilan állt a lábán, ha pedig átjutottak Fehéréken, Rózsa védett többször is. A szombathelyiek jól, taktikusan tartották a labdát.

A csere nélkül felálló Haladás Halmosi vezérletével uralta a meccs nagy részét, megérdemelten nyert.

Radó mesteri gólt szerzett

- Négy napja edzettünk először füvön, ráadásul az utazás miatt csütörtök hajnalban kerültek ágyba a játékosok . Ehhez képest nagyon jól, fegyelmezetten játszott a csapat az öt különböző nemzetiségű válogatott játékossal felálló Groznij ellen. Valamennyi játékosommal elégedett vagyok - értékelt Szentes Lázár.

Gólszerzők: Radó (58.), Gaál (64.).

A vasiak pénteken14 órakor az orosz másodosztályú Orenburg ellen vívnak edzőmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!