Haladás

2015.06.01. 12:18

Öt-hat futballista érkezhet a Haladáshoz

Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezetője nyilatkozott az új játékosokról, a távozókról, és arról, hol lehet a csapat ideiglenes otthona jövőre.

Pum András

A hétvégén véget ért a labdarúgó NB I. 2014/15-ös idénye, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 14. helyen végzett, így tagja lesz az ősszel 12 csapattal induló bajnokságnak. Noha a játékosok nyári szabadságukat töltik, a vezetők nem pihennek, igyekeznek megerősíteni a csapatot.

– Óvatosan kezdtük a Puskás Akadémia elleni meccset, hiszen érthetően azért tartottunk a meccstől, nagy volt a tét – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Örülök, hogy ennyien kijöttek, és buzdították a csapatot, ráadásul - ha nem is a stadionban - az ultrák is szurkoltak nekünk. 2-0 után látszott, hogy ez a csapat tud futballozni, ekkor már felszabadultan, gátlások nélkül játszott a csapat. Nagyon örülünk a bentmaradásnak, ha csak a gazdasági oldalát nézem, sem mindegy, melyik osztályban szerepel a csapat. A központi televíziós pénzek mellett ősztől elvileg a szerencsejátékok után is komoly összegeket kapnak az NB I-es klubok.  A Haladás az egyik legkevesebb büdzsével rendelkező klub, korábban hiába tárgyaltunk sok jó játékossal, az anyagiak miatt nem tudtuk szerződtetni őket. Télen volt először alkalom, hogy  jobban költekezhettünk, remélhetőleg a nyáron tovább építkezhetünk. Büszkék vagyunk, hogy a Haladás minden évben UEFA-klublicencet szerzett, ez azt jelzi, hogy átlátható viszonyok vannak klubunkban. Szóval bízunk bent, hogy vonzóbb klubbá válunk, ráadásul a stadion is felépül. Ami utóbbit illeti, ősszel biztosan a Rohonci úton játsszuk a meccseket, várhatóan jövő év elején kell költöznünk. Hogy hová, még nem tudni. Előfordulhat, hogy a Sugár úti pályát újítjuk fel, de lehet, hogy a Király Sportlétesítményt. Az sincs kizárva, hogy Sopronban, Pápán,  vagy Győrött futballozunk – ezek a szóba jöhető variációk. De mondom, döntés még nincs.

- Egyelőre nem egyeztünk meg Mészöly Gézával sem, szeretnénk ha maradna, úgy gondolom, ő is folytatná a munkát. A héten - csütörtökön vagy pénteken - leülünk vele tárgyalni. Már korábban is egyeztettünk vele az átigazolandó játékosokról, öt-hat futballistát szeretnénk szerződtetni - a védelembe, a középpályára és a csatársorba egyaránt. Ami a távozókat illeti, Rózsa nem hosszabbított szerződést, Iszlai még nem adott választ. Egyébként egyetlen játékosunk iránt sem volt még érdeklődés, Radó Andrással abban maradtunk, ha a klub és az ő számára is megfelelő ajánlat érkezik, tárgyalunk róla. Andrisnak jövő év végéig van szerződése. Június 30-án lejár a Legeával a szerződésünk, ősztől minden bizonnyal új sportszergyártó öltözteti a csapatot – több lehetőség is van - zárta szavait Tóth Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!