Haladás

2016.01.23. 13:35

Pacsi Bálint angliai élményei és tippjei

Az Illés Akadémia Egyesült Államokban is edzősködő szakmai igazgatóját, Pacsi Bálintot az angol labdarúgásról faggattuk.

Pum András

Pacsi Bálint körmendi nevelésű játékos, aki a Haladás korosztályos csapataiban járta végig a szamárlétrát egészen a Haladás junior csapatáig. Felnőttként többek között a  Répcelak, Celldömölk, Sárvár, Ajka csapataiban rúgta a labdát.

Edzői pályafutását 20 éve,1995-ben kezdte Jánosházán gyereklabdarúgókkal. Dolgozott edzőként a Veszprém megyei Kertán, majd Jánosházáról az Egyesült Államokba vezetettt az útja, a Los Angeles mellett elhelyezkedő Huntington Beachen vállalt edzői állást. Hazatérve, Hévízről igazolt a Győri ETO által üzemeltetett Fehér Miklós Labdarúgó Akadémiára, ahol magyar bajnokságot nyert korosztályos csapatával és az országos hírű Audi kupán U-16-os csapatával megverte az FC Barcelona és a Benfica hasonló korosztályú csapatait.

2014-től a szombathelyi Illés Akadémia szakmai igazgatója, a tanítói diplomával és UEFA PRO labdarúgó edzői végzettséggel rendelkező vasi tréner.

- Az angol futballban számomra a mérkőzést körülvevő csodálatos milliő tetszik, ahogy az angol emberek szeretik a futballt - mondta Pacsi Bálint. - Király Gábornak köszönhetően nekem is volt szerencsém élőben megtapasztalni ezt egy Crystal Palace-Tottenham Hotspur mérkőzésen, ahol Gabi kiváló teljesítményt nyújtott és testközelből élvezhettem Robbie Keane csillogó játékát, akit aztán a Los Angeles Galaxy csapatában is láttam, David Beckham távozása után. A kedvenc csapatom Angliában a Manchester United, itt is jártam mérkőzésen, amikor a ZTE Koplárovics Béla győztes gólja után az Old Traffordon játszott a Bajnokok Ligájában - ekkor a keresztlányom édesapjával látogattunk el Manchesterbe.

Pacsi Bálintot két vasárnapi angol meccsről kérdeztük.

Everton FC-Swansea City (Vasárnap, 14.30)

Az Everton győzelmét várom kiesés ellen menekülő Swansea City elleni mérkőzésen. Az Everton FC másodedzője, Dennis Lawrence osztálytársam volt a tavalyi évben az UEFA főhadiszállásán Nyonban. A kurzuson a magyar, az izraeli, a török és a walesi PRO-liszenszes hallgatók cseréltek tapasztalatokat és kaptak nagyon tartalmas előadásokat a labdarúgás fejlesztési lehetőségeiről. A trinidad és tobagói volt válogatott játékos a walesi küldöttség tagjaként vett részt a tanfolyamon.Vele azóta is kapcsolatban maradtam, így egyértelmű, hogy ezen a meccsen elfogult vagyok a mérkőzés végkimenetelét illetően. A tippem fix 1-es.

Pacsi Bálint jobbján Dennis Lawrence, balján a holland Wim Koevermans, volt korosztályos válogatott edző

Arsenal-Chelsea (Vasárnap, 17.00)

Az Arsenal zágrábi vendégjátékát a helyszínen néztem meg az ősszel, a Bajnokok Ligájában lezajlott mérkőzésen, ahol vereséget szenvedett a londoni csapat. A Youth ligában viszont az Arsenal diadalmaskodott Thierry Henryval a kispadon. Jelen pillanatban a bajnokság esélyese a hazai csapat. Kedvenc edzőm José Mourinho távozása után hat mérkőzés óta veretlen a szintén londoni vendégegyüttes, igaz két győzelem mellett négy döntetlent értek el Guus Hiddink edzősködése alatt. A tippem X, vagyis döntetlen lesz a szomszédvári rangadó.

- Így tehát a bajnokság végkimenetele továbbra is nyílt marad.Szerintem a Manchester City, Arsenal, Leicester City hármasból kerül ki a Premier Liga bajnoka. Sajnos a vörös ördögöknek kevés esélyük maradt, hogy megszerezzék a bajnoki címet és újra Bajnokok Ligája győztes legyen a United - zárta szavait Pacsi Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!