Haladás

2015.07.03. 14:19

Pályán a Haladás: Király Kupa próbajátékosokkal

A 12. Király Kupa felkészülési labdarúgótornán lép pályára szombaton délután a Szombathelyi Swietelsky-Haladás formálódó NB I-es csapata. A zöld-fehérek szakmai stábja több próbajátékost is tesztel.

Tóth Gábor

Az NB II-es Sopron a héten lemondta a részvételt a felkészülési tornáról – feladva ezzel a leckét a szervezőknek. Akik azonban megoldották a feladatot: a horvát élvonalban tavaly 8. helyen záró NK Osijek lesz a negyedik résztvevő csapat. Az eszékiek örömmel fogadták a meghívást, részvételükkel a 12. Király Kupa nemzetközi torna lesz. A horvát csapat kérésére – a többi gárda beleegyezésével – a Diósgyőr–Haladás lesz az első, a Vasas–Osijek meccs pedig a második elődöntő. A Vasas most jutott fel az élvonalba, minőségi játékosokkal van tele a kerete. A Diósgyőr tavaly a hetedik helyen zárta az NB I-es bajnokságot, az előttünk álló szezonban viszont nem titkoltan a dobogót célozta meg.

Erős mezőnyt gyűjtöttek össze tehát a szervezők.

A 12. Király Kupa menetrendje, szombat: Diósgyőri VTK–Szombathelyi Swietelsky-Haladás (14.00), Vasas FC–NK Osijek (15.30), bronzmérkőzés (17.30), döntő (19.00), eredményhirdetés (20.30).

Mészöly Géza vezetőedző a játékosai gyűrűjében. Jobbról háttal Király Gábor a torna házigazdája. Fotó: Unger Tamás

– A Király Kupa fontos állomása a felkészülésünknek – fogalmazott Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelksy-Haladás vezetőedzője. – Minőségi környezetben, remek hangulatban, komoly erőt képviselő csapatokkal játszhatunk. Közelítünk a bajnokság rajtjához, ennek megfelelően szeretném, ha már egységes, szervezett csapat benyomását keltenénk. Még nem vagyunk kész csapat, de jó úton járunk. És persze szeretnék jó egyéni teljesítményeket is látni. Az új fiúk most mutatkoznak be a szurkolóknak, a próbajátékosok pedig bizonyíthatják, hogy érdemesek a Haladás-mezre. Pénteken visszatért hozzánk a korábban már tesztelt belga testvérpár, Thomas Wils és Stef Wils, mindketten pályára lépnek. Ahogyan a horvát védekező középpályás, Ante Batalero, a cseh erőcsatár Pavel Fort, és az elefántcsontparti támadó, Patric Vouho. Szeretnénk szép eredménnyel megörvendeztetni szurkolóinkat. Egy jó erőfelmérő vár ránk, pontos képet kapunk arról, hogy hol tartunk, milyen állapotban vagyunk.

– Meglehetősen bő kerettel, tulajdonképpen két csapatra való játékossal készülünk a Király Kupára, majd a vezetőedző eldönti, hogy kiknek szavaz bizalmat – fogalmazott Vörös Csaba technikai vezető. – Elképzelhető, hogy a próbajátékosok miatt néhány fiatal végül nem lép pályára.

A Haladás bő játékoskerete: Király Gábor, Rózsa Dániel, Angyal Zsolt, Jagodics Márk, Jánvári Gábor, Devecseri Szilárd, Radó András, Schimmer Szabolcs, Németh Márió, Jancsó András, Halmosi Péter, Gaál Bálint, Török Milán, Martinez Leandro, Iszlai Bence, Grabant Bence, Nagy Patrik, Czingráber Máté, Predrag Bosnjak, Medgyes Zoltán, Rácz Barnabás, Dallos Máté, Tihanyi Olivér, Zsirai Martin, Gosztonyi András, Patrick Vouho, Pavel Fort, Ante Batarelo, Thomas Wils, Stef Wils.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!