Haladás

2015.04.24. 13:20

Pápa-Haladás: A lét lehet a tét

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában szombaton 18.30-kor a kiesési rangadón a 15. Lombard Pápa a 14. Szombathelyi Swietelsky-Haladást fogadja.

Pum András

Hasonló cipőben jár a két együttes. A pápaiak szerdán menesztették Lengyel Ferenc vezetőedzőt (Kovács László kapusedző a beugró), a vasiak hétfőn tették ugyanezt Szentes Lázárral. Mindkét gárda 18 pontot gyűjtött, így óriási harcban állnak a kiesés elkerüléséért. A Veszprém megyeieket komoly anyagi gondok is sújtják, a Lombard cégcsoport három hete tett rendőrségi feljelentést saját maga ellen. A pápaiak utolsó négy bajnokijukat elveszítették, gólt sem rúgtak, de Haladás is kikapott legutóbbi négy meccsén. Mint egy falat kenyér, úgy kellenek a pontok a csapatoknak.

A szombati találkozón Kuttor Attila megbízott edzőként vezeti a zöld-fehéreket.

– A héten a szakmai stáb tagjaival taktikailag és mentálisan is megpróbáltunk minden segítséget megadni a fiúknak – mondta Kuttor Attila. – Elbeszélgettünk a játékosokkal, amit lehet, megtettünk. Tehát elsősorban magunkkal foglalkoztunk és csak azután a Pápával. Ami engem illet, nem egyszerű a helyzetem, de nem azon gondolkodtam, hogy ez nekem jó-e vagy sem, hanem, hogy a Haladást segítsem. A keret egy részével még együtt fociztam, egy másik részét edzettem, úgyhogy rugalmasan ment minden. Tudjuk, hogy fontos meccs előtt állunk, de számunkra valamennyi mérkőzés roppant fontos. Szeretnénk eredményesen szerepelni Pápán.

Katona, Rácz, Fehér, Dudás, Török sérült, Martínez eltiltott, Gaál sérülése viszont sokat javult. Összeállítást nem szeretnék mondani.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti, segítői Ring György, Georgiou Theodoros. A tartalékjátékvezető Viszokai László.

Tavaly tavasszal 1-1-re végeztünk Pápán, Radó András lőtte a gólunkat

Ősszel Tommaso Rocchi és Gyurján Bence góljával 2-0-ra vertük a Pápát

 

A 44 éves, miskolci születésű Kuttor Attila játékosként hét elsőosztályú együttesben – Siófok, Diósgyőr, Videoton, Győri ETO, MTK, Debrecen, Haladás – szerepelt. Szombathelyre 2008 február 20-án, szezon közben igazolt, a bajnokság végén bronzérmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel. A 2009/2010-es bajnokságban nyolcadik helyen zárt a Haladással, majd visszavonult – 55 bajnokin futballozott zöld-fehérben, négy gólt szerzett. A védő 560 NB I-es fellépésével – amelyeken 49 gólt szerzett - az NB I. rekordere, Visszavonulását követően a Haladás NB III-as, majd NB II-es gárdáját irányította, az U19-esekkel is dolgozott, tavaly nyár óta pedig - Tóth László távozását követően - az U21-es csapatot edzette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!