Haladás

2015.09.02. 20:17

Predrag Bosnjak: Hideg fejjel a románok ellen

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistája, Predrag Bosnjak győzelmet vár a Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, aminek tevékeny részese szeretne lenni.

Pum András

A Haladás 29 éves bal oldali védője, Predrag Bosnjak tavaly június 4-én Albánia ellen mutatkozott be a válogatottban - a 67. percben állt be. Az FTC-től a Haladáshoz nyáron visszatért szerb-magyar futballista a csapattal együtt remek formában játszik - nem olyan meglepő tehát, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány meghívta a Románia és Észak-Írország ellen készülő keretbe.

- Meglepő vagy sem, én alaposan meglepődtem, amikor megtudtam, hogy válogatott kerettag lettem - mondta Bosnjak. - Nagyon boldog vagyok! Amikor nyáron hazaértem Szombathelyre, Mészöly Géza már jelezte, meglátom, ha keményen dolgozok, minden esélyem megvan, hogy behívjanak. De lehet, ő sem számított rá, hogy mindez ilyen hamar valóra válik. Persze a csapattársak nélkül ez nem sikerülhetett volna - Halmosi Peti naná, hogy nem hagyta ki a ziccert, és viccesen közölte: látom, ennyit számít, ha vele egy csapatban futballozok... Noha azt még nem tudom, hogy pályára lépek-e a románok ellen - erről még nem esett szó az edzőtáborban -  az biztos, jó formában, jó erőben érzem magam - nagyon szeretnék lehetőséget kapni.

Predrag Bosnjak (középen) és társai keményen készülnek a románok és az északírek elleni meccsre. Balról Guzmics Richárd

- Ami Bernd Storckot illeti, ennyi idő alatt is leszűrhettem, remek edző, roppant pozitív a hozzáállása, sokat kommunikál velünk. Igyekszik, hogy az edzőtáboron kívüli felfokozott várakozás ne vonja el figyelmünket a munkáról, gyakran mondja, hogy hideg fejjel kell futballoznunk. Nagyon jó a légkör a csapatnál, mindenki segíti a másikat, és igazán profik a körülmények is. Tisztában vagyok vele, milyen fontos meccs vár ránk, és - függetlenül attól, hogy játszom-e - győzelmet várok - zárta szavait Bosnjak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!