Haladás

2014.12.24. 20:04

Radó András egy jó tavaszban bízik

A Szombathelyi Haladás támadója a hagyományos jó vasi tavaszban reménykedik, és egyelőre nem foglalkozik a jövőjével.

nb1.hu-haladas.hu

- Az előző bajnokságot tizennégy góllal sikerült zárnom, ami mindenképpen pozitív - mondta az nb1.hu-nak Radó András. - A sérülésemet követően viszont csak az ősz második felében tudtam csak bekapcsolódni, így kellett pár mérkőzés, mire visszanyertem az erőnlétemet, a formámat, ráadásul a csapatnak sem úgy jött ki a lépés, ahogy azt szerettük volna.
– Ha már a csapatot említetted, mit gondolsz a Haladás idei évéről?

– A korábbi szezonban jók voltunk, sokáig a dobogóért küzdöttünk, amely hatalmas teljesítmény volt. A végét elrontottuk, de így is a hatodik helyen zártunk, ez pedig elismerésre méltó. A nyáron több meghatározó játékos is távozott, akiket nem sikerült megfelelően pótolni, ráadásul ahhoz is idő kellett, mire összeszoktunk. Sajnos az utolsó előtti helyen telelünk, de reméljük, hogy a tavasszal sikerül javítani. Tavasszal jobban ki szokott jönni a lépés a Haladásnak, azt szeretnénk, ha ez most is így lenne, mivel mindenképpen az elsőosztályú tagság megőrzése a cél.

– A nyáron konkrét ajánlatok érkeztek érted a Ferencvárostól és a Videotontól is. Így utólag mennyire bánod, hogy maradnod kellett végül Szombathelyen?

– Próbáltam függetleníteni, túltenni magamat a történteken, nyilván nem rajtam múlt a váltás. Viszont ez már a múlt, csak előre tekintek.

– Most is hallani érdeklődőkről, elsősorban külföldről. Hogyan alakulhat a sorsod a közeljövőben?

– Egyelőre semmi konkrétummal nem tudok beszámolni. Megkezdtük a szabadságunkat, a felkészülés és az átigazolási szezon is csak januárban kezdődik, így még bőven van idő ezzel foglalkozni. Nem tudom igazából megmondani, hogy melyik a reálisabb, a távozásom vagy a maradásom, az attól is függ, hogy milyen ajánlat érkezik értem. Tartom, amit mindig szoktam mondani, amíg nincs semmi konkrét, addig nem érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel, majd meglátjuk, hogyan alakul a jövőm.

A jó formában lévő Radó Andrást nehéz megállítani. Fotó: Unger Tamás

– Tavaly ilyenkor azt mondtad, amennyiben minden a helyén lesz, akkor reményeid szerint lehetőséged lesz bemutatkozni a válogatottban. Ez az idén nem jött össze. Jövőre sikerülhet?

– Aki jó teljesítményt nyújt, annak ott van a lehetősége bekerülni a válogatottba. Sajnos a sérülés miatt az elmúlt fél év rosszabb volt, ráadásul a csapat sem teljesített jól, így emiatt nem sikerülhetett bekerülni a nemzeti együttesbe. Azonban remélem, jövőre olyan teljesítményt tudok majd nyújtani, amellyel felhívom magamra a figyelmet, és lehetőséget kapok a bemutatkozásra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!