Haladás

2015.03.25. 19:35

Radó András eldöntötte

Jótékonysági felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra győzött az NB II-es ZTE vendégeként.

haladas.hu

ZTE - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0). - Zalaegerszeg, 600 néző, jótékonysági felkészülési labarúgó-mérkőzés.

Haladás: RÓZSA (Gyürü, 46.) – Kretz (Grabant P., 46.), Jagodics M. (Czingráber, 60.), Hegedűs (Jánvári, 54.), Bühler – Nagy P., ISZLAI (Jancsó, 46.) – Gaál (Grabant B., 55.), MARTÍNEZ (Tóth M., 75.), Rácz (Tihanyi, 64.) – RADÓ. Edző: Szentes Lázár.

A mérkőzés teljes bevételét a ZTE utánpótlásában futballozó, súlyos beteg Horváth Krisztofer megsegítésére ajánlotta fel a két klub. A fiatal, tehetséges futballistát egyébként annak idején az Illés Akadémia is le akarta igazolni. A Haladás valamennyi labdarúgója és vezetője is jegyet váltott a szerda esti mérkőzésre, és egy Krisztofer feliratú Hali-mezt is átadták a hazaiaknak, amit eljuttatnak majd a beteg fiúnak.

Az első félidő élvezetes játékot hozott, a Haladásnak főleg Radó révén sok lehetősége volt, ám ezek kimaradtak. A legnagyobb a 29. percben: Iszlai labdájával egyedül vezette a kapusra a labdát a támadó, de a jobb kapufa mellé gurított. A 42. percben Gaál 20 méteres, bal sarokra tartó lövését védte Szappanos.

A szünetben a ZTE komplett sort cserélt, míg a vasiak folyamatosan változtattak.

Az esőben keményen gyűrték egymást a csapatok, ám főleg a mezőnyben folyt a játék. A 78. percben Tihanyi indította Radót a bal oldalon, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről a bal sarokba helyezett (0-1). A hátralévő időben egyik kapu előtt sem alakult ki komoly lehetőség.

Mindkét csapat komolyan vette a találkozót, és nyerni akart. A harcos összecsapáson a szombathelyiek öt-hat ziccert is kidolgoztak, megérdemelten győztek.

Gólszerző: Radó (78.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!