Haladás

2014.12.04. 21:57

Radó Andrást csak a Kecskemét érdekli

A Szombathelyi Haladás támadója szerint Újpesten a döntetlen igazságosabb lett volna, a Kecskemét ellen viszont kevés lenne az iksz.

Pum András

A Hali-szurkolók már előre dörzsölték tenyerüket, mondván, milyen lesz, ha majd összeáll a Radó-Rocchi támadóduó. Nos, egyelőre egyiküknek sem ez volt élete szezonja. Radó András sérülés miatt két hónapot kihagyott, és még nem szerzett gólt, az olasz legenda pedig egyszer, a Pápa ellen talált be. Az igazsághoz tartozik, hogy a csapat gyenge szereplése nagyban rányomja bélyegét a támadójátékra (is.). Ergó: nem egyszerű manapság a zöld-fehér csatárok élete.

Szombaton a 8. Kecskeméti TE lesz az utolsó helyezett Haladás vendége. Muszáj nyerni.

- Győzelem vagy "halál?"

- Mindenképpen győzni kell a Kecskemét ellen, ez nem lehet kérdés, de nem az életben maradáshoz, ugyanis tavasszal még 13 forduló vár ránk - mondta a Haladás legértékesebb futballistája, Radó András. - Nincs jó emlékem az augusztus eleji, kecskeméti meccsről, mert bár győztünk - ez persze pozitívum! - megsérültem, és több hónapra kidőltem. Ezt leszámítva viszont nem rossz a kecskemétiek ellen futballozni, úgy tudom - különösen Szombathelyen - elég jól megy ellenük.  Az idei bajnokság elején beragadtak, mostanában viszont jól szerepelnek, hoztak bravúrpontokat is, szóval nehéz lesz. A három belső védős felállás kifejezetten fekszik számukra. Nagyobb csapatok is megszenvedtek a kecskemétiek ellen - gondolok itt például a Videotonra, amely csak döntetlent játszott Kecskeméten.

Radó Andrásnak ősszel eddig több oka volt a bosszankodásra, mint az örömre. Fotó: Unger Tamás

- Ami minket illet, meccsről-meccsre jobban játszunk, próbáljuk Szentes Lázár játékról alkotott filozófiáját elsajátítani - folytatta Radó András. - Természetesen szeretnénk végre ismét nyerni, de ez ugye rúgott gól nélkül nem megy. Úgy megyünk majd ki a pályára, hogy itthon tartjuk a három pontot, remélem jönnek aztán a gólok is. Az edzéseken nem gyakoroljuk a szokásosnál többet a kapu előtti szituációkat, már csak azért sem, mert a meccseken azért sikerül odaérnünk a kapu elé. Más kérdés, hogy a gól rendre elmarad. Legutóbb az Újpest ellen az első kiállításig egyenrangú ellenfelek voltunk, a döntetlen szerintem reálisabb lett volna. Már csak azért is, mert ismét nem kidolgozott helyzetből kaptunk gólt. Természetesen a sorozatos vereségek után nem a legjobb a hangulat az öltözőben, de nem pánikolunk, egy-két nap alatt túltesszük magunkat a kudarcon. Egy profi játékosnak ugyanis ez a dolga. Remélem, szombaton végre megszakad a rossz szériánk.

- Önnel mi lesz a téli szünetben?

- Korábban többször elmondtam már, hogy a csapattal együtt mindig a következő meccsre - jelen esetben a Kecskemét ellenire  - koncentrálok. Ráérek utána a jövőmmel foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!