Haladás

2016.02.01. 12:55

Remek körülmények között kiváló munka

Vasárnap este hazaérkezett tíznapos törökországi edzőtáborából a Haladás. Mészöly Géza vezetőedzőre Gyürki és Williams is jó benyomást tett, Szavanovicsra viszont nem tart igényt.

Pum András

Kiváló körülmények között készülhetett tíz napon keresztül a török Riviérán fekvő, a futballcsapatok körében télen népszerű Belekben a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak 10-15 fokos, napsütéses időben, a hotelük melletti öt minőségi edzőpályán tréningezhettek. Délelőtt erőnléti, délután pedig labdás edzést vezényelt a Mészöly Géza vezette szakmai stáb. A zöld-fehérek három edzőmeccset vívtak, a lengyel Lubintól 2-0-ra, az osztrák LASK Linztől 4-3-ra kikaptak, a román Voluntarit 1-0-ra megverték.

– Az odaúttól a hazaérkezésig minden rendben volt, minimális eltéréssel, de valamennyi előre eltervezett gyakorlatot el tudtunk végezni, még a vasárnapi hazautazás délelőttjén is edzettünk egyet – mondta Mészöly Géza. – Emellett három nemzetközi mérkőzést is vívtunk, amelyeket másnap videón kielemeztünk, megbeszéltük, min kell javítani. A találkozókat Gyimesi Csaba videóra vette, és nyugodt körülmények között megnézhettük, mit kell javítani, és mi az, ami pozitívum volt.  Mindhárom mérkőzésre igaz volt, hogy a hazainál nagyobb tempóban kellett futballozni, kevesebb idő volt döntést hozni, ha egy-két pillanatot vártunk a pályán, már nehezebb volt végigvinni egy akciót. Leginkább a Voluntari (1-0) elleni meccsel voltam elégedett, hátul stabilak voltunk, amiben szerepet játszott, hogy Király Gábor állt a kapuban. A linziek ellen a három rúgott gólnak örültem, hiszen korábban nem úgy érkeztünk a tizenhatoson belül, ahogy szerettem volna. Klassz, hogy ez a fajta sok gyakorlás csak-csak meghozta eredményét, és egyébként is nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával.

A Linz elleni meccset megelőző csapatfotó

- Ami a próbajátékos Mihajlo Szavanovicsot illeti, őszintén elmondtam neki, mivel az első öt-hat fordulóban nem tudná beverekedni magát a kezdőbe, így nem számítunk rá, ezért elköszöntünk tőle - jelezte Mészöly Géza. - A szerződtetett Gyürki Gergő a szlovéniai és az Ajka elleni edzőmeccsen meggyőző teljesítményt nyújtott, Belekben kisebb sérülés zavarta a munkáját. David Williams mind az edzéseken, mind a meccseken jól teljesített, erősítést jelent számunkra, beilleszkedését nagyban segítette, hogy a csapat hamar befogadta. Gyürkin és Williamsen kívül újabb játékos érkezése már nem várható. A hátralévő két hétben a taktikai elemek finomításán lesz a hangsúly.

A vasiak a jövő szombati, Budapest Honvéd elleni idegenbeli bajnoki rajtig már nem játszanak edzőmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!