Haladás

2014.09.03. 09:49

Remekeltek az Illés Akadémia együttesei

Az NB I-es utánpótlás labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában az Illés Akadémia-Haladás hat korosztályos együttese közül öt is simán győzött.

Pum András

U14., I. osztály, Nyugat

Kaposvári Rákóczi–Illés Akadémia-Haladás 0-4 (0-3). Kaposvár, vezette: Csatlós.

Gól: Doktorics (16.), Edelényi (19.), Burai (21.), Nyíri (69.).

Illés Akadémia: Viganó (Nagy B.) – Huszti (Nyíri), Horváth M., Bokor, Illés Á. (Buti) – Nyári, Doktorics (Kónya), Edelényi (Nagy K.) – Burai, Illés B., Szekér. Edző: Bánfalvi Zsolt.

A szombathelyiek nagyon pontatlanul futballoztak, az utolsó passzok legtöbbször nem sikerültek, ezért maradt el a kétszámjegyű győzelem. Az Illés Akadémiában valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. Győri ETO 6, 2. Illés Akadémia 6, 3. Pécs 6 pont.

U15., I. osztály, Nyugat

Kaposvári Rákóczi–Illés Akadémia 1-3 (1-1). Kaposvár, vezette: Szántó.

Gól: Szabó D. (40.), Füleki (55.), Latyák (80.).

Illés Akadémia: Pölöskei (Soós) – Latyák, Vámos, Keresztes, Szalai – VARGOVICS, FÜLEKI, Szilágyi (Horváth K.) – Kiss T. (Hertelendi), SZABÓ D. (Marton), Winkler (Dorner). Edző: Desits Szilárd.

A hazai pálya előnyét élvező kaposváriak ellen ugyan a meccs folyamán akadtak nehezebb periódusai a szombathelyi csapatnak, ám végül teljesen megérdemelten győzött.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 9, 2. Győri ETO 9, 3. Pécs 6, ...7. Illés Akadémia 3 pont.

U16, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás–Pápa 5-0 (4-0). Szombathely, vezette: Molnár Zs.

Gól: Tóth M. 2 (1., 45.), Varga K. 2 (10., 39.), Schindler (60.).

Illés Akadémia: Somogyi – Bontó, Tímár, Bolla (Schener), PÁLÓCZI – Kiss (Tóth M.), Schindler, Kovalovszki (Horváth) – TÓTH MARCELL, Varga, Szántó (Dombi). Edző: Bánfalvi Attila.

Villámgyorsan, már a 15. másodpercben vezetést szerzett a hazai gárda, ám ezt követően nem tudott megfelelő sebességre felpörögni, és több hibával is játszott. Összességében azonban egy gyengébb játékerőt képviselő pápai csapat ellen egy percig sem forgott veszélyben a szombathelyi együttes kötelező győzelme.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 9, 2. Győri ETO 9, 3. Illés Akadémia-Haladás 7 pont.

U17, I. osztály

Kaposvári Rákóczi–Illés Akadémia 1-4 (1-1).  Kaposvár, vezette: Kreskai.

Gól: Kovács Z. 2 (64., 74.), Tóvizi (42.), Farkas (49.).

Illés Akadémia: Mester – Németh Z. (Nagy I.), KRETZ, Tiba (Szabó Á.), Mészáros – Kismárton (Farkas), MOLNÁR T., Kovács Z., Derdák (Gönczö) – Tóvizi, Szőke (Tóth G.). Edző: Farkas Péter.

Az első félidőben a közepesen futballozó vendégek ellen a kaposváriak szereztek vezetést, amit a szünet előtt kiegyenlítettek a vasiak. Szünet után egyre nagyobb fölénybe került a szombathelyi együttes, amely sorozatban dolgozta ki helyzeteit, és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 9, 2. Vasas Kubala Akadémia 7, 3. MTK 6 pont.

U18., I. osztály

Illés Akadémia-Haladás–Pápa 9-0 (7-0). Szombathely, vezette: Aczél.

Gól: Soós 3 (10., 18., 42.), Petró 3 (31., 35., 56.), Marsai 2 (44., 88.), Tóth M. (20.).

Illés Akadémia: Gyécsek – Horváth K. (Szabó B.), Markovics, Czingráber, Könczöl – Marsai, Lempeg, Tóth M. (Héra) – Garda, Soós (Kőris), Petró. Edző: Csordás Csaba.

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda, a szombathelyiek végig irányították a játékot és ilyen arányban is megérdemelten nyertek. Igaz, az utolsó 20 percben kissé visszavettek a tempóból a hazaiak. Az Illés Akadémiában valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 7, 2. Illés Akadémia-Haladás 7, 3. FTC 6 pont.

Soós Bence három gólt szerzett az U18-as meccsen. Fotó: illesfociakademia.hu

U21., I. osztály

Kaposvári Rákóczi–Illés Akadémia-Haladás 1-1 (1-0). Kaposvár, vezette: Nagy I.

Gól: Grabant B. (55.).

Illés Akadémia: Gyurján M. – ANGYAL, Mátyás (Hirschler), Zsirai, FÜREDI – Jancsó, SOLTÉSZ, Németh M. (Bedi) – Tóth M. (Grabant B.), Rácz (Németh Á.), Bölcsföldi (Hegedűs). Edző: Kuttor Attila.

Langyosan kezdte a meccset az Illés Akadémia, ez rányomta bélyegét első félidei játékára. Több szombathelyi játékos futómennyisége nem érte el a kívánt szintet, hogy nem akartak, vagy egyszerűen nem tudtak futni, ez rejtély. A cseréknek is köszönhetően a második félidőben azonban már jó mentalitással futballozott a vasi együttes, és ki is egyenlített. Ám hiába tettek nagy erőfeszítéseket a győztes gólért, ezt már nem sikerült megszerezniük.

A bajnokság állása: 1. Vasas Kubala Akadémia 6, 2. Illés Akadémia-Haladás 5, Honvéd-Magyar Futball Akadémia 5 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!