Haladás

2015.04.28. 09:22

Rendben lesz a Haladás NB I-es klublicence

A Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága első körben elutasította a Szombathelyi Swietelsky-Haladás jövő évi NB I-es klublicenckérelmét.

Unger Tamás

Összesen 38 klub adta be licenckérelmét a 2015/2016-os NB I-es és NB II-es labdarúgó-bajnokságra. Első körben tíz együttes kapott licencet, 28-at – köztük a Haladást – május 8-áig hiánypótlásra szólítottak fel. A vasiak UEFA/NB I-es klublicencet,  a nemzetközi kupaszereplésre is jogosító kérelmet nyújtottak be. Az MLSZ május 12-én hoz végleges döntést.

–   Egyetlen dolgot kell pótolnunk, a tulajdonosi viszonyok változását igazoló cégbejegyzést kell feltöltenünk az MLSZ rendszerébe – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. – Ez hamarosan a kezünkben lesz, a Haladás Marketing Kft. ugyanis  befizette az új tulajdonrészének megfelelő, múlt héten még hiányzó összeget, így napokon belül – vélhetően még a héten – visszaérkezik a cégbírósági bejegyzés.

UEFA /NB I-es klublicencet eddig a DVSC, az FTC és a Videoton, NB I-es licencet a Békéscsaba, a Gyirmót, a Paks és a Puskás Akadémia kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!