Haladás

2014.10.30. 16:39

Rocchi az edzőváltásról

A Haladás 37 esztendős csatára már túllépett az edzőváltáson, és a nyíregyházi bajnokira fókuszál.

Pum András

Hat bajnokin egy gólnál, egy Ligakupa-találkozón (45 perc alatt) két találatnál jár a Haladás 37 éves olasz támadója, Tommaso Rocchi. A Lazio egykori - Róma után Szombathelyen is közönségkedvenccé vált -  csapatkapitánya meghatározó játékosa a zöld-fehéreknek, ezt bizonyítja, hogy a statisztikai adatok alapján egymást követő négy meccsen is ő lett a mieink legjobbja.

Bár Rocchi nem mondható tinédzsernek, az edzésekhez, a mérkőzésekhez való hozzáállása - ahogy korábbi edzője, Artner Tamás is nyilatkozta a héten - példa lehet a fiatalok számára. Másrészt a kor önmagában csak egy adat, Rocchi honfitársa, Francesco Totti 39 évesen is a Bajnokok Ligájában szereplő AS Roma egyik húzóembere...

- Ami az edzőváltást illeti, túl vagyok rajta, nem volt gondom az előző stábbal, amikor egy csapatnál nem jönnek az eredmények, általában edzőt váltanak - mondta Tommaso Rocchi. - Köszönet a régi stábnak és sok sikert kívánok nekik. Szentes Lázárnál más jellegű edzéseket végzünk, mint korábban, tetszenek a gyakorlatok, az új tréner játékfilozófiája az agresszív és földön tartott játékon alapszik. Nyíregyházán nagyon nehéz összecsapásra számítok, ám csak rajtunk múlik, mit tudunk az eltervezettekből a pályán megvalósítani. Nagy elszántsággal és óriási győzni akarással kell pályára lépnünk, és akkor nem maradhat el a jó eredmény sem.

Rocchi eddig a Pápa elleni bajnokin talált be. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!