Haladás

2014.10.08. 11:59

Rocchinak (is) tetszett a gólja

Pályafutása fontos és szép góljaként emlékezik Tommaso Rocchi a Pápa ellen szerzett találatára. Az nb1.hu a forduló legszebb góljának választotta az olasz csatár gólját.

haladas.hu-nb1.hu

- Pályafutása során rengeteg gólt szerzett. Ezt hova sorolja?
- A fontosak és a legszebbek közé. Fontos volt, hogy csatárként gólt szerezzek az új csapatomban, és fontos volt a Haladásnak, hiszen el kellett indulnunk a helyes úton a győzelmek felé. Ez a siker persze nemcsak az én érdemem, hanem a társaimé is - mondta Rocchi az nb1.hu-nak.

- Az előző fordulóban is próbálkozott ezzel a megoldással, tehát mellre vette a labdát, majd kapásból ráfordult, de akkor nem talált kaput. Gyakran próbálkozik ezzel?
- Minden azon múlik, hogy miként érkezik a labda, és hogyan tudom átvenni. Ha ez a kettő ideális, akkor már csak el kell lőni, hála Istennek, most ez is pontosan sikerült.

- Hogyan érzi magát Szombathelyen?
- Kiválóan. Örülök, hogy nagyon hamar sikerült beilleszkednem, amihez kellett az is, hogy a társak gyorsan befogadtak.

- Az előbb a Haladás helyes útját említette. Ezek szerint nem tartja nagyon nehéznek az utolsó előtti helyen álló csapat helyzetét?
- Nem. Szerencsétlen volt a sorsolásunk, eddig jobbára az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal játszottunk, ám most következnek a hozzánk hasonló ellenfelek, akikkel szemben mindenféleképpen sok pontot kell szereznünk.

- Eddigi tapasztalatai alapján milyen ítéli a magyar bajnokságot?
- Természetesen nem mérhető az olasz, a spanyol, az angol vagy a német futball élvonalához. Én Európában a második kategóriába sorolom.

- Az év végéig köti a szerződése a Haladáshoz. Lehet szó folytatásról?
- Úgy érzem, mindkét félnek az a szándéka, hogy a tavasszal is Szombathelyen játsszak, de abban maradtunk, hogy az idény végén beszélünk majd erről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!