Haladás

2014.12.23. 20:34

Rózsa Dániel, az önkritikus kapus

A Szombathelyi Haladás kétszeres válogatott kapusa, Rózsa Dániel mindig kritikus saját magával szemben.

Pum András

Ősszel csupán a felcsúti (0-1) bajnoki mérkőzést hagyta ki sérülés miatt a Haladás kapusa, Rózsa Dániel. A 30 esztendős, kétszeres válogatott, óriási bravúrokra is képes portásnak akadtak jó és kevésbé jó meccsei, bár ő azt mondja: cseppet sem elégedett őszi produkciójával.

- Úgy érzem, több volt a csapatban, mint amit kiadott magából az ősszel, de az okokba most nem akarok belemenni. Ez ugyanis egy hosszabb elemzést igényelne - mondta Rózsa Dániel. - Ami a saját teljesítményemet illeti, alapból nagyon kritikus vagyok, ősszel egyáltalán nem voltam elégedett magammal. A legjobban talán a Pécs ellen ment a védés, a legrosszabbul a Győri ETO ellen, ahol szögletből gólt kaptam. Ahogy mondani szokták, a csapat teljesítménye akár pozitív, akár negatív irányban kihat az egyén teljesítményére is. Az utolsó, Kecskemét elleni sikerünk lelkileg is sokat segített rajtunk, a három pontnál jóval többet nyertünk. Bízom benne, hogy tavasszal mihamarabb elkerülünk a kiesőhelyről. Sajnos elég sűrű a mezőny, így biztosan nem lesz nyugodt tavaszunk, de abban is biztos vagyok, hogy nem esünk ki. Mint említettem, remélhetőleg egy-két forduló után már előbbre állunk majd a tabellán.

Rózsa Dániel ősszel csak egy bajnokiról hiányzott. Fotó: Unger Tamás

- Hogy áll a válogatottsággal? Még Pintér Attilánál két meccsen - hiba nélkül - védte a kaput.

- Az igazsághoz tartozik, hogy akkor a külföldön védő kapusok nem álltak exszövetségi kapitányunk rendelkezésére. Mindenesetre ősszel nem sok esélyem volt a válogatottságra, ám tavasszal mindent elkövetek, hogy jó formában védjek. Addig is az egyéni edzésterv alapján készülök, és igyekszem minél többet pihenni. Nem is fizikálisan, hanem mentálisan volt megterhelő ez az őszi szezon. Az alapozás már kipihenten, tiszta fejjel akarom elkezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!