Haladás

2015.06.21. 14:18

Rózsa és Jagodics marad a Haladásban

Rózsa Dániel és Jagodics Márk is marad a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatában, mindkét futballista három évre ír alá.

Pum András

A 30 éves, 198 NB I-es fellépést a háta mögött tudó Rózsa Dániel szerződése június 30-án lejár a Haladásnál. A kétszeres válogatott kapus korábban nem tudott megegyezni a szombathelyi vezetőkkel a folytatásról, május eleji nyilatkozatában elmondta: távozik a Rohonci útról. Rózsa indokként többek között azt is jelezte, a 95-szörös válogatott Király Gábor leigazolása is közrejátszik döntésében. Nos, váratlan fordulat történt: a tősgyökeres szombathelyi, a Haladásban nevelkedett Rózsa és a tulajdonosok a napokban ismét tárgyalóasztalhoz ültek, ennek eredményeként a kapus a jövő hét elején három évre aláír a zöld-fehérekhez.

- Amikor azt nyilatkoztam, hogy távozok Szombathelyről, komolyan is gondoltam, nem a levegőbe beszéltem - tudtuk meg Rózsa Dánieltől. - Most már nem titok, a Vasas hívott, többször is tárgyaltunk, ám végül nem egyeztünk meg. Amikor múlt héten a Haladásnál elkezdődtek az edzések, leültünk tárgyalni a vezetőkkel, ők pedig új lehetőségeket ajánlottak számomra, amin bizony elgondolkodtam. Még akkor is, ha tudom: Király Gábor érkezésével jóval kevesebb esélyem lesz védeni. Persze az esély azért megvan. De nem is az számít, hogy ki áll a kapuban, hanem az, hogy a tulajdonosok pozitív jövőképet vázoltak fel a csapattal kapcsolatban, olyat, amire azt mondom: jó egy ilyen klubhoz tartozni. Sokat számított az is, hogy - csakúgy mint a korábbi tárgyalások során - most is azt éreztem a vezetőkön, hogy ragaszkodnak hozzám. És miután a Haladásban nőttem fel, sehol máshol nem védtem, nekem is könnyebb volt igent mondanom. Sok meccs lesz ősszel, úgyhogy fontos, hogy minden poszton komoly versenyhelyzet alakuljon ki - ebből csak profitálhat egy csapat. Szükségünk is van a minőségi keretre, hiszen jóval erősebb bajnokság előtt állunk, mint a tavalyi. Nehéz lesz tíz csapatba beférni, de természetesen ez a célunk.

Rózsa Dániel és Király Gábor személyében két válogatott kapusa van a Haladásnak. Fotó: Unger Tamás

Rózsa mellett Jagodics Márk és Iszlai Bence kontraktusa ketyeg le a hó végén, közülük előbbi - a kapushoz hasonlóan - szintén megegyezett a vezetőkkel, a védőként és középpályásként is bevethető futballista három évre ír alá. A 23 éves Jagodics Márk 29 NB I-es meccsén egy gólt szerzett.

- Szombathelyen nőttem fel, a Haladás az elsőszámú klub számomra, ez a csapat áll közel a szívemhez - szögezte le Jagodics Márk. - Ugyanakkor mivel elég régóta futballozok a Rohonci úton, elgondolkodtam a váltáson. Voltak is érdeklődök, de végül sikerült megegyezni a szombathelyi vezetőkkel, akik nagyon korrektek voltak. Ezért sem húzódtak el a tárgyalások, nem volt nehéz megegyeznünk. Ami a célokat illeti, a 12 csapatos NB I-en nagyon nehéz dolgunk lesz, valamennyi csapat alaposan megerősíti keretét. Ugyanakkor a Haladás vezetői, tulajdonosai ambicíózus hozzáállást mutatnak, úgy vélem komoly célokért küzdhetünk a következő bajnokságban.

A védekező középpályás Iszlai Bence még nem döntötte el, hol folytatja pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!