Haladás

2015.03.13. 09:02

Segítsünk a súlyos beteg Haladás-drukkeren

A 22 esztendős Samu Kornél óriási Haladás-szurkoló. Három éve gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála. Guzmics Richárd mezére a licitálás 40 ezer forintnál tart.

Pum András

Egy 22 éves sárvári Haladás-szurkoló fiatalembernél, Samu Kornélnál néhány éve egyelőre gyógyíthatatlan betegséget, Rasmussen-szindrómát diagnosztizáltak. A korábbi focista élete nem egyszerű azóta, ám Hali-szeretete mit sem változott.

- Még Sitkén fociztam, amikor az egyik meccsen egy ütközésnél elülső keresztszalag-szakadást szenvedtem - mondta Samu Kornél. - Miután a futball a mindenem, Székesfehérváron megműttetem magam Abkarovits doktornál. Menet közben kiderült, hogy egy porc is levált. A műtét után gyógytorna, fizioterápia következett. Amikor fél év múlva felépültem, a második edzésen a pályán egyszerűen összeestem. Az első kép amire emlékszem, a mentőautó volt. Szombathelyen majd Budapesten is megvizsgáltak, és akkor derült ki, hogy Rasmussen-szindrómám (agysorvadás) van, ami olyan ritka betegség, hogy Magyarországon mindössze három ilyen betegről tudnak. Utána még két meccsen még fociztam Sitkén, mert a doktor azt mondta, ha beállítják a gyógyszeremet, játszhatok. Ám a harmadik meccsemen ismét összeestem, megint mentő, megint kórház. Ekkor döntöttem, úgy, hogy abbahagyom a focit, annak semmi értelme, hogy minden második meccsen összesek. Akkor 19 éves voltam, most 22. Azóta 240 epilepsziás rohamom volt, még úgy is, hogy szedek gyógyszert epilepszia ellen. Emellett kínai gyógymóddal is próbálkozok, meridiánmérésre is járok. Rengeteg pénzt felemésztenek a vitaminok, gyógyszerek, gyakran kell mennem Budapestre is kezelésre. Ráadásul édesanyám munkanélküli. Sajnos betegségem nem gyógyítható, egyelőre csak kezelni lehet. Egy orvos azt mondta, akár 40 éves koromig is elélhetek... Azt kérem, hogy aki teheti, egy ima erejéig segítsen.

- Ami a Halit illeti, azóta járok rendszeresen meccsre, mióta 2008-ban megnyertük az NB II-es bajnokságot - folytatta Samu Kornél. - Emlékszem, a lefújást követően a klubház felől rohantunk be ünnepelni a pályára. Nem csak a bajnokikra, hanem ha tehettem edzőmeccsekre is mentem, például Ausztriában is voltam sokszor. Kedvenc futballistám Guzmics Ricsi volt - de még most is ő, függetlenül attól, hogy nem játszik már a Haliban. De mindenkit szeretek, aki alázatos, nem nagyképű és becsülettel teszi a dolgát. Kedvencem még Kovács István, nem csak a játéka tetszett és tetszik, hanem emberileg is nagyra tartom. Kedvenc gólom Simon Ádám MTK elleni bombája, aztán Kenesei Krisztián Irtish Pavlodar elleni szabadrúgásgólja is nagyon tetszett. A kedvenc meccsem pedig a bronzkorbeli győri 3-3, Csontos Zoli ollózásával a végén. Mikor ennek a meccsnek megnézem az összefoglalóját, mindig kijön a könnyem. De nagy élmény volt a csütörtöki dedikálás Martínezzel és Alcibadéval, és köszönöm a klubnak, hogy lehetővé tette számomra, hogy a Debrecen elleni bajnoki második félidei kezdőrúgását elvégezzem.

Samu Kornél Raffaele Alcibiadéval és Leandro Martínezzel. Fotó: Unger Tamás

A Haladás segít a bajban, Kornél kedvenc játékosa, Guzmics Richárd mezét dedikálták a játékosok, a klub pedig árverésre bocsájtja. A licit 20 ezer forintról indul, licitálni március 22-ig, azaz vasárnap éjfélig lehet.

Guzmics Richárd játékosok által aláírt meze

Az ajánlatokat név és telefonszám megadásával a

[email protected]

címre várjuk.

március 22-én 10.00-kor 40 ezer forinton áll a licit.

Aki pedig támogatná Samu Kornél gyógykezelését,

az OTP Bank 11773470-00333331 számú számlaszámra, Samu Kornél nevére

utalhat tetszőleges összeget.

 

A nagy kedvenccel, Guzmics Richárddal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!