Haladás

2016.01.17. 20:45

Gólokkal jelezte, hogy meggyógyult

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 26 éves szerb támadója, Sasa Popin sérülése után két góllal tért vissza és hamarosan magyar állampolgár lesz.

Pum András

Sasa Popin 2014 nyarán érkezett Magyarországra, majd egy évvel később, tavaly nyáron Pápáról két esztendőre szerződtette a Haladás a 26 éves, 202 cm magas támadót. Popin október 7-én, egy ajkai edzőmérkőzésen szenvedett részleges-bokaszalag-szakadást - ezzel gyakorlatilag véget is ért számára az őszi szezon. Noha az utolsó három bajnokin már leült a kispadra, ekkor még nem volt teljesen egészséges. A belgrádi születésű szerb támadó ősszel háromszor volt kezdő, hat alkalommal csereként állt be - sérülése előtt két Magyar Kupa-mérkőzésen két gólt jegyzett. Érdekes, hogy a bajnokikon csereként beállva néha hátul kapott szerepet, ahol szintén megállta a helyét, sokszor gumilabdaként pattantak le róla az ellenfelek.

A visszatérése remekül sikerült. Az első téli edzőmeccsen, szombaton a szlovéniai NK Ankaran Hrvatini otthonában a második félidőre csereként beállva mindkét gólt a támadó jegyezte. A második különösen látványos volt, a kapunak háttal állva sarokkal talált a kapuba. Popin a napokban megkapja a magyar állampolgárságot.

- A csapat remek őszt produkált, nagyon jól futballozott, sajnos én nem tudtam annyit hozzátenni, amennyit szerettem volna, mivel októberben megsérültem - mondta Popin. - A téli szünetben keveset pihentem, otthon is edzettem, az erőnléti edzőnk által összeállított feladatokat végeztem el. Szerencsére mostanra már teljesen meggyógyult a lábam, rendesen edzek, nincs semmi probléma. A pulai edzőtáborban kemény melót végeztünk, napi két edzésünk volt, nem volt egyszerű, de ilyenkor erre a munkára van szükségünk - a szakmai stáb által kérteket becsülettel végigcsináltunk.

Szlovéniában Popin szerezte a Hali-gólokat

- Három hónapja sérültem meg, azóta az ankarani volt az első mérkőzésem, elsősorban annak örültem, hogy végre nem fájt a lábam - folytatta Popin. - Persze nagyon örültem két gólomnak is, de ez nem csak az én, hanem a társaim érdeme is - mindkét találat szép akció után született. Bevallom, a második sarkazós gól nekem is nagyon tetszett. A héten egyébként már valószínűleg megkapom a magyar állampolgárságot - mamám is magyar állampolgár és nagypapám is magyar. Szeretnénk Magyarországon maradni és itt futballozni. Ami a tavaszt illeti, nagyon jó lenne ha úgy teljesítenénk, mint az ősszel és jó lenne a dobogón végezni. Magamtól sok gólt várok és természetesen azt, hogy elkerülnek a sérülések. Kicsit nehezebb dolgunk lesz azáltal, hogy nem a Rohonci úton, hanem Sopronban lesz a hazai pályánk, már csak azért is, mert szurkolóink ősszel rengeteg segítettek, sok támogatást kaptunk tőlük. Remélem, Sopronba is elkísérnek bennünk és ott is valódi hazai hangulatot teremtenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!