Haladás

2015.05.03. 11:16

Így marad bent a Haladás

Noha a Haladás szombaton fájó vereséget szenvedett a Dunaújvárostól, a hátralévő négy meccsen még bebiztosíthatja NB I-es tagságát.

Pum András

Négy forduló van hátra az OTP Bank Liga 2014/2015-ös szezonjából, érdemes megnézni a kieséstől veszélyeztetett csapatoknak milyen a sorsolásuk.

A 11., 30 pontos Nyíregyháza minden bizonnyal megmenekült a kieséstől, úgyhogy a Pécs, a Budapest Honvéd, a Dunaújváros, a Haladás és a Pápa közül búcsúzik két csapat.

Nézzük a gárdák hátralévő meccseit, és megszerezhető pontjaik számát. Utóbbit természetesen csak megtippelni tudjuk.

12. Pécs: 21 pont

A mecsekaljaiak ma még az FTC-t fogadják (0 pont), aztán Pápa idegenben (3 pont), Dunaújváros otthon (1 pont), Győr idegenben (1 pont), Nyíregyháza otthon (3 pont) a menetrend. A Pécs így 29 ponttal zárja a bajnokságot

13. Budapest Honvéd: 21 pont

A kispestiek fogadják a Kecskemétet (3 pont), a Videotont (0 pont), utaznak az FTC-hez (0 pont) majd a Pápa érkezik hozzájuk (3 pont). A Honvéd 27 egységgel zárnak

14. Dunaújváros: 20 pont

Artner Tamásék vendégül látják a Diósgyőrt (3 pont), utaznak Pécsre (1 pont), megy hozzájuk a Debrecen (1 pont), majd Pakson (1 pont)  zárják a bajnokságot. A Dunaújváros 26 ponttal végez

15. Haladás: 19 pont

A mieink utaznak Győrbe (1 pont), fogadják a Nyíregyházát (3 pont), mennek az MTK-hoz... Itt papíron nem sok esélyünk van, ám miután hosszú évek óta a kék-fehérek mumusai vagyunk, egy pontot számolunk. Az utolsó körben fogadjuk a Puskás Akadémiát (3 pont). A Hali 27 egységgel zár

16. Pápa: 19 pont

A pápaiak a Pécset fogadják (0 pont), utaznak Debrecenre (0 pont), érkezik a Paks (3 pont), majd mennek Kispestre (0 pont). A Lombard 22 ponttal zár.

Számításunk szerint tehát az alsóház végeredménye:

12. Pécs 29 pont

13. Haladás 27 pont

14. Budapest Honvéd 27 pont

15. Dunaújváros 26 pont

16. Pápa 22 pont

A meccseken a papírformát vettük figyelemben, ami viszont - néhány összecsapáson - biztosan borul. A Haladás számításunk szerint tehát bentmarad az NB I-ben. Nem apróság: ahhoz, hogy a hátralévő négy meccsen reális esélyünk legyen, minimum úgy kell játszanunk, mint a Debrecen ellen tettük. Ergó: valamennyi labdarúgónak a maximumot kell nyújtania!

Amennyiben egyébként a Győr jövőre nem kap NB I-es licencet, az NB III. harmadikja lép az elsőosztályba, Ha még egy elsőosztályú gárda is bedobja a törölközőt, a 15. is bentmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!