Haladás

2015.11.22. 14:45

Sergio Agüero a Haladásban

A Manchester Cityben futballozó argentin támadó tatabányai névrokona valamint klubtársa, a ciprusi Georgios Palagias hétfőn próbajátékra érkezik.

Pum András

Hétfőtől-péntekig két külföldi labdarúgót tesztel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

A 30 esztendős ciprusi Pelagias Georgios október 1-jén szerződött az NB III-as Tatabányához, háromszor volt kezdő, egyszer csereként állt be, egy gólt szerzett. A kétszeres ciprusi válogatott belső védő korábban a ciprusi Olympiakosz Nicosia, a görög Kerkira, az olasz Atletico Roma, a Barletta Calcio együttesében futballozott, majd 2012-ben ismét hazájában, megint az Olympiakosz Nicosiában szerepelt. Egy évvel később az azerbajdzsáni FK Bakuba szerződött, ahol 34 bajnokin futballozott a 187 cm magas, 82 kg súlyú hátvéd.

Pelagias (kékben) a dán Nicklas Bendtnerrel is összecsapott

A másik próbázó, a 21 éves argentin, visszavont támadóként és középső támadóként is bevethető, Sergio Fabian Ezequiel Aguero - aki névrokona a Manchester Cityben futballozó válogatott honfitársának. Aguero szeptember 2-án igazolt Tatabányára, nyolc bajnokin kezdett, kettőn csereként kapott lehetőséget, öt gólt szerzett. Előtte az olasz Viareggióban futballozott.

Mindkét játékos a héten veszi szemügyre a Haladás szakmai stábja. A Tatabányában futballozik egyébként az egykori Rohonci úti kedvenc, Tommaso Rocchi, valamint a szlovák Kamil Kopunek is.

Agüero öt gólt szerzett Tatabányán. Fotó: fctatabanya.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!