Haladás

2016.02.12. 15:03

Sikeres előadást remél Mészöly Géza

Az OTP Bank Liga 20. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Budapest Honvéd vendége lesz.

Pum András

A téli átigazolási szezonban hét játékos távozott a Budapest Honvédtól, három érkezett. Kiegészítő futballisták mentek el, szerződtették viszont a gólerős dunaújvárosi támadót, Eppel Mártont, és érkezett egy kongói csatár, a jelenleg sérült Kabangu is. A kapusposzton pedig az ukrán-magyar portás, Nagy Sándor személyében a csapatkapitány Kemenes Szabolcs riválist kapott. A kispestiek nyolcadikak a tabellán, öt ponttal lemaradva az ötödik vasiaktól. A két csapat őszi meccsén gólnélküli döntetlen született.

– A kispestiek rugalmasan váltogatják a játékrendszereket, érett, taktikus futball jellemzi őket – mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. – Több meghatározó, jó játékosuk is van, például a támadó Youla, Holender, vagy a középpályás Kamber. De szélsőhátvédjeik – Botka, Baráth – is szívesen belépnek a támadásokba. Az őszihez képest a játékosállományt tekintve megerősödött a fővárosi gárda. Ősszel az egyik legkeményebb meccsünket a Honvéd ellen játszottuk, ezúttal is nagy csatára számítok. Ugyanakkor készen állunk arra, hogy ott folytassuk, ahol december 12-én a Puskás Akadémia elleni győzelemmel abbahagytuk. Jó állapotban van a csapat, persze, ahogy mondani szokták: amikor az előadás van, akkor kell kihozni  a maximumot. Fontos, hogy gólhelyzeteinkkel jól sáfárkodjunk - pontot, pontokat várok. Batarelo, Martinez, Török, Petró, Fehér sérült, Kovács csak pár napja edz velünk, és noha megjött a játékengedélye, még nem neveztem a mérkőzésre.

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – T. Wils, Iszlai, Németh M. – Gaál, Williams, Halmosi.

Csere: Rózsa, Schimmer, Jánvári, Medgyes, Nagy P., Ugrai, Popin.

Emlékezetes pillanat: az őszi bajnokin Király hárította Vernes tizenegyesét

A Haladás a délelőtti edzést és a közös ebédet követően három órakor útnak indult, az éjszakát a vecsési Hotel Airportban töltötte. A mérkőzést nem közvetíti a televízió, oldalunkon viszont online-tudósítást olvashatnak a találkozóról.

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Viszokai László, Berettyán Péter. A negyedik játékvezető Bozó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!