Haladás

2014.07.16. 10:14

Simon Ádám a Videotonba igazolt

A Videotonhoz szerződött a legutóbbi bajnokságban a Szombathelyi Haladásban kölcsönben futballozó Palermo-játékos, Simon Ádám.

Pum András

A 24 esztendős, hatszoros U20-as válogatott Simon Ádám 2008 telén  igazolt a Haladáshoz, 2011-ig 45 bajnokin három gólt szerzett. Ezt követően  szerződtette az olasz elsőosztályú Palermo. Ám a szicíliai klub mégsem tartott igényt rá, nem is lépett pályára a Palermóban.  Az első évben Bariba, majd ezt követően két szezonban is a Szombathelyi Haladásnak adták kölcsön. Simon a legutóbbi bajnokságban alapembere volt a vasiaknak, 26 bajnokin szerepelt. A nyári felkészülést  a Rohonci úton kezdte, a Spartak Trnava (2-3) elleni edzőmérkőzésen még játszott is. Olaszországi kontraktusából  még két  év volt hátra, ám kedden közös megegyezéssel szerződést bontott a Palermóval, szerdán pedig négy évre aláírt a Videotonhoz.

A védekező középpályás Simon Bosnjak, Tóth, Guzmics, Hrepka és Nagy mellett a Haladás hatodik nyári távozója.


Simon Ádám jól teljesített a Haladásban, ám ősztől már a Videotonban futballozik

– Sokat köszönhetek a Haladásnak, hiszen itt lettem NB I-es futballista, szép éveket töltöttem a Rohonci úton – tudtuk meg Simon Ádámtól. – Tényleg nagyon jól éreztem magam Szombathelyen, remek csapatunk volt tavaly, vagyis nagyon  nehéz volt az elválás. A Haladás is meg akart tartani,  először – csakúgy mint a korábbi években –    kölcsönben, majd amikor kiderült, hogy szerződést bontok a Palermóval, végleg is megvásárolt volna. Tehát a szombathelyiektől is kaptam ajánlatot. Ám az utóbbi egy-két hétben a Videoton is bejelentkezett értem. Hogy miért döntöttem mellettük? Egyrészt előbb-utóbb ki akartam próbálni magam máshol is, vonzott a kihívás. Másrészt igazán  jó, nyugodtan mondhatom, valóban  visszautasíthatatlan ajánlattal kerestek meg, ezért váltottam.  Úgy érzem, karrierem egy újabb fontos állomásához értem, hiszen itt a nemzetközi kupaindulás a célkitűzés. Egyelőre két edzésen vagyok túl, természetesen játszani jöttem Székesfehérvárra, nem azért, hogy a cserepadon ücsörögjek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!