Haladás

2017.06.23. 15:46

Simon Ádám és Miroszlav Grumics a Haladásban

A Videotontól érkezett védekező középpályás négy, a Kozármislenyből szerződtetett támadó egy plusz egy évre írt alá.

Pum András

Megvan a nyári felkészülést hétfőn kezdő Haladás harmadik és negyedik igazolása. A jobb oldali védő Tóth Dávid, a  és a támadó Pinte Patrik után újabb két labdarúgót szerződtettek a zöld-fehérek.

A szerb-magyar kettős állampolgár, azaz futballmagyarnak számító Miroszlav Grumics egy plusz egy évre érkezett Szombathelyre. A szerbiai Apatinban született, 32 éves Grumics 2011-ben érkezett Magyarországra. Az NB I-ben Kaposváron 25 meccsen nyolc, majd Pécsett 41 bajnokin kilenc gólt szerzett. Diósgyőr volt a következő állomás, 41 meccsen nyolc találatig jutott a 185 centiméter magas támadó. Ezt követően az NB II-es Kisvárdában 15 mérkőzésen kétszer talált be. Idén februárban igazolt a szintén másodosztályú, ám a nyáron az NB II-től búcsúzó Kozármislenybe, 15 meccsen két gólt szerzett.

Grumics egy plusz egy évre írt alá

A salgótarjáni születésű Simon Ádámot már jóval ismertebb a szombathelyi szurkolók előtt. A védekező középpályás először 2008 és 2011, majd 2012 és 2014 között játszott Szombathelyen. Összesen 147 NB I-es mérkőzés van a lábában, öt gólt szerzett, a válogatottban három alkalommal szerepelt. Simon tavasszal - a Videoton futballistájaként - kölcsönben a Gyimótban futballozott. Négy évre írt alá.

Simon Ádám négy évre szerződött. Fotók: haladas.hu/Kocsis Milán

Szombaton vívja első nyári felkészülési mérkőzését Mészöly Géza legénysége: 10.30-as kezdéssel Bükön az Európa-ligában induló Vasassal csap össze. Az angyalföldiek vasárnap óta a fürdővárosban edzőtáboroznak. A vasiaknál pályára lépnek a próba,- és az új játékosok is. Grumics azonban kisebb betegséggel bajlódik, hétfőn csatlakozik a többiekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!