Haladás

2015.09.30. 10:38

Sopronban játszhat tavasszal a Haladás

A vasiak hat tavaszi bajnokijukat - Diósgyőr, Újpest, Békéscsaba, Vasas, Debrecen, FTC - rendezhetik Sopronban.

haladas.hu

A Sopron pályája azért is kézenfekvő megoldás, mivel a két csapat közötti megállapodás szerint az idei szezon kezdete óta a Haladás utánpótlás játékosai a soproniak NB2-es csapatában szerezhetnek rutint az élvonalbeli szereplésre. A szombathelyi klub vezetése a Hűség városában találkozott az önkormányzat képviselőivel és elvi megállapodás született a felek között a Káposztás utcai pálya használatáról. A megbeszélésen mind a Haladás, mind Sopron város vezetése nyitott volt a megegyezésre, a részleteket a későbbiekben szerződésben fogják rögzíteni.

A soproni stadion egyébként 5500 férőhelyes, valamennyi ülőhely. A klubház felöli, mintegy 3000 férőhelyes részt hamarosan befedik.

Az edzéseket azonban továbbra is Szombathelyen tartják a zöld-fehérek. A vezetők több pályát - Építők, Városligeti - is megnéztek, ám legvalószínűbb, hogy az Illés Béla Football Akadémián tréningeznek majd Halmosiék, ahol többek között két füves pálya is található.

A soproni stadion

Az ideiglenes megoldásra azért van szükség, mert jövő év elején elkezdődhetnek a Rohonci úti Haladás Sportkomplexum építési munkálatai. Az új létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a HVSE.

A beruházást  9,6  milliárd forintból a Magyar Állam finanszírozza.

Balról-jobbra Pöltz Róbert, a Soproni VSE ügyvezető igazgatója, Illés Béla, a Haladás többségi tulajdonosa, sportigazgatója, Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója és Csiszár Ákos soproni önkormányzati képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!