Haladás

2016.07.09. 05:34

Súlyosan megsérült a Hali hátvédje

A 26 éves Jánvári Gáborra legalább féléves kihagyás vár.

Pum András

Mintha valamiféle átok ülne az utóbbi időben a Szombathelyi Swietelsky-Haladás belső védőin. Tavaly ősszel, majd tavasszal sérülés miatt dőlt ki Fehér Zoltán, őt tavasszal Jagodics Márk követte, majd a szezon végére Stef Wils is megsérült. Hármójuk közül Jagodics és Wils már teljesen rendbejött – most viszont újabb csapás érte a zöld-fehéreket. Az eredetileg bal oldali védő, de kényszerből tavasszal a bal belső védő posztján bevetett, 26 esztendős Jánvári Gábor a Dinamo Moszkva (0-1) ellen térdsérülést szenvedett, minimum fél éve kihagyás vár rá.

- Június 22-én a Dinamo Moszkva ellen szerepeltünk Ausztriában, egy sima ütközés után ahogy talajt értem, éreztem, hogy fáj a térdem – cserét is kértem – mondta Jánvári Gábor, aki ezt követően hazautazott az osztrák edzőtáborból. – A zalaegerszegi MRI-vizsgálat megállapította, hogy a bal térdemben a külső szalagom elszakadt és sérült a keresztszalagom is. Úgy néz ki, hogy még egy izom ínja is elszakadt. Csütörtökön utazok Münchenbe konzultálni az ottani professzorral, aki alaposan megvizsgál, lesz vérvétel is. Július 18-án pedig kés alá fekszem, megműtenek. Addig térdrögzítőt hordok és mankózok, hiszen egyáltalán nem terhelhetem a térdemet. A pontos felépülési idő a műtéttől függ, de legjobb esetben is fél év, tehát az ősszel biztosan nem léphetek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!