Haladás

2016.06.20. 08:26

Jól teljesítő vasiak az Európa-bajnokságon

A Haladás és az Illés Akadémia játékosmegfigyelőjének, Szekér Istvánnak tetszik a franciaországi Eb.

Pum András

A korábbi Haladás-futballista, Szekér István játszott a holland Willem II és a belga Geel együttesében, és manapság is remek hollandiai kapcsolatokkal rendelkezik. Szekér az Illés Akadémia és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás scoutja, vagyis játékosmegfigyelője.

- Annak idején a hollandok az Eb-selejtezőbeli kudarc után nem az izlandiakkal foglalkoztak, sokkal inkább magukkal voltak elfoglalva – mondta Szekér István. – Azt azonban elismerték, egy olyan fegyelmezett csapat, mint az izlandi ellen, nem fért bele az ő szervezetlen játékuk – mindkétszer ki is kaptak tőlük. Ami a szombati magyar-izlandi mérkőzést illeti, az osztrákok elleni első tíz percet leszámítva végig stabilan futballozott a Storck-gárda. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a nem kimondottan futballtudásáról, sokkal inkább masszivitásáról híres izlandiak ellen játszani. Ezúttal is nehéz volt feltörni a védelmüket, azonban ha nincs a jogtalan tizenegyes, őket is megverjük. Igazságtalan lett volna, ha kikapunk. De az egy pont is fontos volt számunkra, és helyén kezelt önbizalommal a portugálok ellen is eredményesek lehetünk. Magyar továbbjutást várok, azt, hogy hányadik helyen, nehéz megjósolni.

- Örömteli, hogy a három vasi jól teljesít. Király Gáborról nehéz újat mondani, számomra természetes, hogy vele kezdődik a válogatott, mindig stabil és remek teljesítményt nyújt - folytatta Szekér. - Hasonlóan vélekedem Guzmics Richárdról is, alapember, amit rábíznak, maximálisan megoldja. Stieber Zoltán fontos gólt lőtt Ausztriának, Izland ellen viszont nehéz dolga volt a hatalmas termetű északiak ellen, de így is becsülettel ment előre. Ami a tornát illeti, tetszenek a mérkőzések, nem azért, mert sokgólos összecsapások is vannak, hanem mert minimális különbség van a csapatok között. A magyarokon kívül nem drukkolok egyetlen csapatnak sem, a hollandokért szorítanék még, de ők ugye nincsenek kint. A franciák kínkeservesen győzték le az albánokat, a csehek 0-2-ről egyenlítettek a horvátok ellen. A németek legyőzték ugyan Ukrajnát, azonban utóbbiak azonban olykor kimondottan látványosan futballoztak. Ez nem véletlen, valamennyi válogatottban akadnak nívós klubokban szereplő játékosok, akik képesek váratlant húzni. Emellett a csapatok fel is szívják magukat egy ilyen tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!