Haladás

2014.12.11. 12:03

Jelentős változások előtt a Haladás?

A 15. helyen várja a tavaszi folytatást a Haladás, melynek keretében nagy változások lehetnek a téli átigazolási időszakban.

Pum András

„A hátralévő hat meccset úgy kell megvívnunk, hogy nyugodt telünk legyen” – nyilatkozta Szentes Lázár október 21-i beiktatásakor. Nos, a féltucat bajnoki nem úgy sikerült, ahogy az Artner Tamást váltó tréner szerette volna, a Haladás egy győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be, három gólt szerzett, tízet kapott, három ponttal gazdagodott. Igaz, ez a három pont a legjobbkor jött, a Kecskemét (3-1) elleni zárófordulóbeli sikernek köszönhetően csak két pont a vasiak lemaradása az előttük álló, még bentmaradó helyen lévő Dunaújváros mögött.

– Úgy érzem, játékban meccsről-meccsre fejlődött a csapat, ám eredményességben ez nem mutatkozott meg – jelezte Szentes Lázár. – Ennek legfőbb oka a kevés kidolgozott helyzet és – az utolsó meccsig – a gólképtelenség volt. A Győr ellen az első félidőben kaptunk két gólt, ami egy új edzővel felálló alakuló csapat számára nem éppen szerencsés. Az MTK ellen pedig már a harmadik percben hátrányba kerültünk. Az utolsó két elveszített bajnokink – Újpest (0-1) és Puskás Akadémia (0-1) – már nagyon döntetlen szagú volt, ám hiába uraltuk mindkét pályán a második félidőben a meccset, gólt nem sikerült szereznünk. Az addig kapott kilenc gól elfogadható – bár nyilván elégedettségre nem ad okot – de az, hogy nem rúgtunk, elfogadhatatlan. A Kecskemét elleni utolsó bajnokin viszont hármat is szereztünk. Noha az Újpest és az MTK ellen is kikaptunk, ezen a két meccsen játékban már jó teljesítményt nyújtottunk, a kék-fehér csapat ellen futballoztunk a legjobban. Ami a játékosokat illeti, olyan nem akadt, aki mind a hat bajnokin kiemelkedően játszott, szereplésünket meghatározták a formaingadozások. Tavasszal az egyéni formákat stabilizálni kell, és nem szabad ennyi gólt kapnunk, de a legnagyobb változtatásra az eredményességben lesz szükség. Sokkal több gólhelyzetet kell kialakítanunk. Hat csapat található a kieséstől veszélyeztetett zónában, de mindig akad egy-két együttes, amely kifejezetten jó tavaszt produkál – remélem mi köztük leszünk. A téli átigazolási szezonban – ha rajtam múlik – jelentős változások lesznek a játékoskeretben. Minimális célunk a bentmaradás, amit remélhetőleg nem az utolsó fordulókra hagyva biztosítunk be.

Szentes Lázárnak nem lesz egyszerű dolga tavasszal: bent kell tartania az NB I-ben a Haladást. Fotó: Unger Tamás

– Nem volt könnyű helyzetben Szentes Lázár, nem egy topcsapatot vett át, főleg fejben nem voltak rendben a játékosok – mondta Illés Béla sportigazgató, kisebbségi tulajdonos. – Az utolsó meccs kivételével nem jöttek az eredmények. Ennek ellenére akadtak olyan mérkőzések, ahol a csapat „jól nézett ki”. Ám olyan passzban voltunk, hogy amelyik meccset tavasszal megnyertünk, ősszel elveszítettük. Szerencsére nem szakadtunk le az előttünk állóktól,  bizakodó vagyok. Viszont meg kell erősítenünk a csapatot, három-négy, azonnal bevethető játékost igazolnunk kell. Nincs idő kísérletezgetésre,  mindegy, hogy magyar vagy külföldi, lényeg, hogy azonnal segíteni tudjon. Néhány labdarúgóval már megkezdődtek az egyeztetések. Ehhez azonban több pénzre van szükség, reményeink szerint sikerül támogatókat találnunk.

A Haladás január 5-én kezdi el a felkészülést, a tervek szerint január végén 8-10 napot Törökországban edzőtáborozik.

GÓLOK

A 17 bajnokin szerzett nyolc Haladás-találaton nyolc futballista osztozik. Gyurján Bence, Nagy Olivér, Halmosi Péter, Tommaso Rocchi, Devecseri Szilárd, Iszlai Bence, Gaál Bálint egyszer-egyszer talált be, Varga Róbert (Kecskemét) öngólt szerzett.

A 17. fordulóbeli, Kecskemét elleni 3-1-s siker

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!