Haladás

2014.10.24. 12:55

Szentes Lázár volt csapata ellen debütál

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában vasárnap 18.30-kor (TV: Sport2) a 15. Szombathelyi Haladás a 9. Győri ETO-t fogadja.

Pum András

A Haladás kedden kinevezett edzője, Szentes Lázár miatt különösen érdekes a két zöld-fehér csapat összecsapása. Szentes 1981 és 1987 között két bajnoki címet is nyert az akkor Verebes József irányította, Rába ETO néven futó alakulattal, amihez 121 bajnokin 62 góljával tevékenyen hozzájárult az egykori hatszoros válogatott középcsatár. Emellett 1992-ben edzősködött is a Rába-partján. Vasárnap azonban a Haladást kell győzelemre vezetnie volt együttese ellen. A vendégek 12 pontjukkal csak a kilencedik helyen állnak a bajnokságban, utóbbi négy meccsükön mindössze két pontot szereztek Horváth Ferenc tanítványai. Az egyiket szerdán, a kecskeméti (1-1) elmaradt bajnokin. Pedig nem rossz a győriek játékoskerete, elég ha csak Kamber, Pátkai, Trajkovics, Koltai, Varga Roland, Priskin vagy Rudolf nevét említjük.

Ami a vasiakat illeti, Szentes Lázár a 15. helyen vette át a nyolc pontot gyűjtött csapatot.

- Ebben a pár napban arra volt időm, hogy valamelyest a saját képemre formáljam a csapatot - mondta a péntek déli sajtótájékoztatón Szentes Lázár. - A röpke idő alatt keveset, de nagyon sokat is tehet egy edző, sok múlik azon, mennyire fogadóképesek a futballisták, és persze a tréner mennyire képes átadni elképzeléseit. Attól a pillanattól kezdve, hogy aláírtam a szerződésemet, majd megtartottam az első edzésemet, enyém a felelősség. Nem nézek vissza, ez már az én csapatom. Nem Üzbegisztánból jöttem, tehát korábban is ismertem a Haladás játékosállományát. Hogy támadófocit játszunk-e? Ez relatív, kinek mi a támadófutball. Amikor 2002-ben itt dolgoztam, arra a fajta játékra volt alkalmas a játékoskeretünk, azért játszottunk offenzívan. Én egyébként amolyan menedzsertípusú edző vagyok, aki segítőinek elmondja, mit szeretne viszontlátni az edzéseken, kiosztom a feladatokat, és ők végrehajtatják a játékosokkal. Én pedig természetesen ellenőrzöm a gyakorlatokat. Újdonság, hogy rendszeresen besegít az edzésekbe az Illés Akadémia néhány edzője, így lehetőség nyílik párhuzamosan több csoportban foglalkozni a játékosokkal. Ami a vasárnapi meccset illeti, miután Győrött éltem, az ETO valamennyi meccsét – beleértve a Ligakupát is – láttam, sőt jó néhány idegenbeli mérkőzésükön is személyesen ott voltam. Minden találkozó motivál, de mivel egészen eddig Győrött laktam, ezer szállal kötődöm a városhoz, mást jelent számomra a vasárnapi összecsapás. Játékosállományát tekintve a legjobb háromban van, tele válogatott futballistákkal és minőségi légiósokkal. Elöl különösen gyors, veszélyes jó képességű labdarúgókkal rendelkezik az ETO. Eddig szerencsétlenül alakultak a dolgai, a vártnál kevesebb pontot gyűjtött, de ez semmit sem jelent. A képességek előbb-utóbb megmutatkoznak. Kemény, hajtós találkozóra számítok, de győzelmet várok. Nagy, Németh, Gyurján Márton és Medgyes sérült.

Várható összeállítás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Jagodics, Devecseri – Gyurján, Iszlai, Szakály, Halmosi – Radó, Rocchi.

A mérkőzést Szabó Zsolt vezeti, segítői Erős Gábor és Kispál Róbert.

Legutóbb, 2013. augusztus 3-án 2-2-s döntetlent játszottunk a Győri ETO-val

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!