Haladás

2015.09.25. 15:22

Szívvel-lélekkel a Vasas ellen

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában szombaton 18 órakor a 2. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 11. Vasas FC-t fogadja.

Pum András

Noha az újonccsapatok általában odahaza gyűjtik pontjaik döntő részét, a Vasas eddig ellentétes utat járt be. A Szanyó Károly és Simon Antal által irányított angyalföldiek kilenc pontjukból hatot idegenben – Békéscsaba 2-0, Budapest Honvéd 1-0 – szereztek. A piros-kékeket erősíti a volt haladásos Kenesei Krisztián, az egy ideig Szombathelyen készülő Novák Csanád, miként a Vasasban futballozik a bő válogatott keretbe behívott Hangya Szilveszter és Osváth Attila is.

Ami a 16 pontos Haladást illeti, a vasiak immáron nyolc forduló, július 19 óta veretlenek.

– Semmiképpen sem szabad lebecsülni a Vasast, kellemetlen ellenfél az angyalföldi gárda – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Labdaszerzés után nagyon gyorsan megiramodnak, ezért is figyelnünk kell arra, hogy a ránk jellemző gyors passzos játékba ne hibázzunk bele, hiszen az végzetes lehet. Több jó játékosuk is van, így például Vida, Berecz, Novák, Osváth, Hangya, Remili – bár utóbbi sérülés miatt nem játszik. Mi folytatni szeretnénk a különösen hazai pályán ránk jellemző lendületes játékunkat. A várhatóan csúszós, mély talajú pályán szívünket-lelkünket ki kell tennünk. Ugrai, Martinez, Török sérült, Iszlai eltiltott.

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Nagy P., T. Wils, Németh M. – Gosztonyi, Popin, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Schimmer, Jánvári, Gaál, Batarelo, Fehér, Medgyes.

Mészöly Géza újabb győzelemre vezetné csapatát

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Berettyán Péter, Lémon Oszkár, tartalékjátékvezető Becséri Gergely.

A vasiak a péntek délutáni edzést követően Sárvárra, a Danubius Health Spa Resort Hotelbe utaztak, ott készülnek a szombat esti bajnokiig.

A Rohonci úti pénztárak 14 órakor nyitnak. A Haladás Ajándékboltban (Szhely, Kossuth Lajos utca 20.) szombaton 9.30-11.30-ig lehet elővételben jegyet venni.

Fontos! A rendőrség kéri, hogy a Rohonci úton senki se parkoljon, mert megbüntetik. A szurkolók többek között a Haladás Munkacsarnok mögötti területre parkolhatnak - itt ingyenes a megállás. Bejárat a Bartók Béla körút felül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!