Haladás

2015.02.08. 12:59

Sztárcsapattal játszik a Haladás

Habár az olasz Internazionale jelene nem túl fényes, a múltja annál ragyogóbb.

Pum András

Szerdán 15 órakor, az Internazionale edzőközpontjában, az Angelo Moratti Sportcentrumban vív felkészülési mérkőzést az 1908-ban alapított olasz sztárklub a Szombathelyi Swietelsky-Haladással.

A 18-szoros olasz bajnok, 7-szeres kupagyőztes, 5-szörös Szuperkupa-győztes klub a nemzetközi porondon is letette névjegyét. Három-három alkalommal hódította el a BEK, az UEFA és a Világkupát. Felsorolni is nehéz, hány neves játékos és edző fordult meg a kék-feketéknél, úgyhogy inkább fókuszáljunk a jelenlegi csapatra. Egyelőre a szezon közben érkezett edzővel, Roberto Mancinivel sem indult meg igazán az Inter szekere, igaz a milánói együttes vasárnap este 3-0-ra legyőzte a Palermót. A gárda jelenleg a 10. a bajnokságban.

A kék-feketék játékoskerete hemzseg a válogatott futballistáktól. A kapus Samir Handanovic szlovén, Juan Pablo Carrizo argentín, a hátvéd Nemanja Vidic szerb, Andrea Ranocchia és Davide Santon olasz, Hugo Campagnaro argentín, Juan Jesus brazil, Juto Nagatomo japán, a középpályás Mateo Kovacic és Marcelo Brozovic horvát, Zdravko Kuzmanovic szerb, Joel Obi nigériai, Gary Medel chilei, Fredy Guarín kolumbiai, Anderson Hernanes brazil, a csatár Rodrigo Palacio és Mauro Icardi argentín, Lukas Podolski német, Xherdan Shaqiri svájci válogatott.

Tehát az Internazionale honlapján fellelhető, 27-es keretből tehát 19-en voltak, vagy jelenleg is válogatottak! Nem kevés.

Az persze egy más kérdés, hogy közülük ki játszik ma kora délután Schimmerék ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!