Haladás

2015.05.07. 13:11

Távozik Rózsa Dániel

Nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését a Szombathelyi Swietelsky-Haladás kétszeres válogatott kapusa, Rózsa Dániel. Iszlai Bence kontraktusa is lejár, a középpályás még nem döntött.

Pum András

A 30 esztendős, szombathelyi születésű, a Haladásban nevelkedett Rózsa Dániel 2007-ben, Artner Tamás edzősködése alatt mutatkozott be az NB II-ben. 2009 őszén Csertői Aurélnál lett kirobbanthatatlan játékos. 194 NB I-es meccsen állt a vasiak kapujában, kétszer a válogatottban is lehetőséget kapott a kiváló képességű kapus. Az idei bajnokságban 21 bajnokin védett. Rózsa kontraktusa június 30-án lejár, a kapus nem tudott megegyezni klubjával, a nyáron távozik a Rohonci útról.

Rózsa Dánielnek és Iszlai Bencének a futó szerződéséhez képest lényegesen jobb feltételekkel kínáltunk hosszabbítást – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Mindkét játékossal hosszú távon számoltunk volna, Rózsa kontraktusát három, Iszlaiét két évvel toldottuk volna meg. Előbbi nem fogadta el ajánlatunkat, Bence még gondolkodik rajta.

– Körülbelül egy hónapja tárgyaltam utoljára a vezetőkkel, ám nem sikerült megállapodnunk, azt mondták, amennyit adni tudnak, az a plafon– jelezte Rózsa Dániel. – De nem csak az anyagiakon múlt a megegyezés, több oka is volt. Hogy Király Gábor hazajövetele közte van-e? Igen, ez az egyik ok. Tősgyökeres szombathelyi vagyok, rengeteget gondolkodtam, mitévő legyek. Végül ezt a nagyon nehéz döntés hoztam. A hátralévő négy fordulóban csak az lebeg a szemem előtt, hogy a Hali NB I-es maradjon, a város megérdemli az elsőosztályt, a jövőm másodlagos. Egy konkrét érdeklődő van irántam, csapatnevet nem szeretnék mondani. Ami az elmúlt hetek történéseit illeti, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem zavart meg, de már lezártam magamban a dolgokat. Annyit még szeretnék megjegyezni, nem azért kerültem ki a keretből Kuttor Attilánál, mert nem hosszabbítottam szerződést. Más volt az ok, de hogy mi, az maradjon öltözőn belül.

Rózsa Dániel a Rohonci úton nőtt fel, itt lett NB I-es kapus. Nyáron azonban távozik. Fotó: Unger Tamás

Megkérdeztük a kapust, két edzés után milyen benyomásokat szerzett Mészöly Gézáról.

- Úgy láttam, mindenki pozitívan fogadta. Mészöly hangsúlyozta, hisz a bentmaradásban, és úgy tapasztalta, nem csak ő, hanem a vezetők és a tulajdonosok is így gondolkodnak. Azt kérte, maximálisan higgyünk benne - mondta Rózsa.

Információink szerint – amit Rózsa nem erősített meg – az NB II. éllovasa, a Vasas szerződtetné a kapust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!