Haladás

2016.09.27. 11:43

Törött kézzel futballozott a Haladás-védő

A Gyirmót elleni mérkőzés elején eltörött Polgár Kristóf orsócsontja, az első diagnózis szerint körülbelül öt hét kihagyás vár rá.

Pum András

A hétvégi bajnoki ötödik percében egy megkerülős csel után a jobb szélen felfutó Polgár Kristóf ütközött a gyirmóti Présingerrel Ádámmal, a Haladás védője elesett, ellenfele pedig véletlenül rálépett a kezére.

- Akkor még egyáltalán nem éreztem azt, hogy komolyabb gond lehet, ugyan ápolni kellett - rögzítőkötést kaptam a kezemre - de folytattam a játékot - mondta Polgár Kristóf a haladas.hu oldalon. -  A félidő későbbi részében egyre jobban fájt az alkarom, a bedobásoknál pedig már nem is tudtam teljesen kinyújtani a kezemet. A szünetig bírtam, ezután kénytelen voltam cserét kérni - emlékszik vissza az első játékrész történéseire a fiatal hátvéd.

Polgár az első félidő nagy részét rögzítőkötéssel a kezén futballozta végig

Polgár a második félidőt már a soproni kórházban töltötte.

- Megvan a diagnózis: eltörött az orsócsontom, csütörtök-péntekig lesz gipszben a kezem, utána kapok rá egy „lazább kötést”, azért, hogy könnyebben menjen a mozgás. A szakmai stábbal még egyeztetnem kell, hogy a következő hetekben milyen jellegű gyakorlatokat végezhetek, de az biztos, hogy a labdás edzések kimaradnak, talán a hasizomerősítés és a lábra erősítés menni fog – összegzett Polgár Kristóf.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a válogatott világbajnoki selejtezői miatt a bajnokságban három hét szünet következik.

- Valamiért ennek így kellett történnie, most arra koncentrálok, hogy minél előbb felépüljek, remélem a törött alkarom gyorsan összeforr, de a visszatérést semmiképpen sem szeretném elkapkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!