Sportvilág

2016.06.29. 10:52

Ízületi ficammal védett Király Gábor

Jól látható volt, ahogy Király Gábor egy védés után a kezéhez kapott a Belgium ellen 4-0-ra elvesztett Eb-nyolcaddöntőben.

Kevin De Bruyne szabadrúgását tolta kapufára, ezután ijesztett rá mindenkire a magyar válogatott kapusa, ahogy a jobb kézfejét szorongatta. De hogy mi is történt pontosan, csak most árulta el.

Rosszul ért a labdába a védésnél, ezért a gyűrűsujjának középső ízülete kificamodott. Ám mielőtt még megnézte volna, hogy mi is történt, még megvárta, hogy a kapufáról felpattanó labda hol köt ki. A kesztyűn keresztül is érezte, hogy nem éppen úgy áll az ujja, ahogy szokott, így visszarántotta azt a helyére, majd folytatta a meccset. Fájdalmat az adrenalin miatt nem is érzett.

A kapusoknál ez természetes – intézte el egyszerűen a 40 éves hálóőr az esetet.

A jövőjéről viszont továbbra sem árult el biztosat, kiemelte, hogy a csapat fontosabb, mint az egyén, és bármi is lesz, kiváló fiatal kapusok várnak bevetésre Dibusz Dénes, Megyeri Balázs, Bogdán Ádám és Gulácsi Péter személyében.

Király egy reggeli tévéműsorban beszélt az estről, ahol kitért babonáira is: elárulta, hogy mindig hatodikként megy ki a pályára, hogy előtte és utána is öt játékostársa legyen.

Címkék#EURO-2016

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!